Blog

Ticaret Bakanlığından E-ihracata Destek!

Ticaret Bakanlığından E-İhracata Destek!
Ticaret Bakanlığından E-İhracata Destek!

Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin e-ihracattaki payının yüzde 10‘a çıkarılmasını hedefleyen destek paketi ile tüm e-ihracat ekosistemini kapsayan, Türk ürün ve markalarını dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Dünyada gittikçe genişleyen e- ticaretin, küresel ticaretteki payının yükselmesi ile e-ticaret ekosistemini geliştirmek ve yeni adımlar atmakta şart oldu. Dolayısıyla dünya genelindeki bu dijital dönüşüm ve küresel ticaretteki talepler, Ticaret Bakanlığını da bu doğrultuda harekete geçirdi. Bakanlığın sağladığı destek paketli sayesinde, e-ihracatın genel ihracat içindeki payının yüzde 1,5’ dan, yüzde 10’a çıkarılması hedefleniyor. Böylece, dünyada hızla yükselmekte olan sınır ötesi e-ticaret pazarında, Türk ihracatçıların etkin ve aktif bir rol alması amaçlanıyor. Peki bu destek paketi kapsamında neler olacak?

  • İhracatçıların; yurt dışında yaptığı tanıtımlara dijital pazar yeri tanıtım desteği sağlanacak.
  • Hızlı teslimat ve iade süreçlerini yönetmek üzere yurt dışında kiralanan depolara yönelik depo kira desteği verilecek.
  • Sipariş karşılama hizmetlerine ilişkin sipariş karşılama hizmeti sunulacak.
  • Hedef ülkelerin yurt dışı pazar yerlerinde çevrim içi mağaza açılması ve yıllık ödemeleri için çevrim içi e-ticaret hizmet desteği sağlanacak.
  • E-ihracata yönelik pazarlama ve tanıtım faaliyetleri için e-ihracat tanıtım desteği sağlanacak.
  • Yurt dışında e-ticarete ilişkin pazara giriş stratejileri ile satın aldıkları sektör, ülke ve e-ihracat odaklı raporlara dair giderler için pazara giriş rapor desteği verilecek.
  • Yurt dışı pazar yerlerine ilişkin yurt içinde yapacakları entegrasyon hizmetlerine yurt dışı pazar yeri entegrasyonu desteği sağlanacak.

Dijital alandaki bu ilerleyiş, yurt dışı pazar yeri trafiği ve dünyadaki ihracat hareketlerinin rahatlıkla takip edilmesine imkân tanıyacak. Böylece yapılan ticaretin faydası ülkemiz lehine artacak. Ticaret Bakanlığından gelen bu hamle sayesinde dünya ticaretinde daha efektif ve sınırları aşan bir ihracat anlayışı hâkim olacak. Ayrıca üreticilerin pazar paylarını korumasını da sağlayacak olan destek paketi ile pazar payının genişletilmesi için gerekli tüm imkanlar kullanılacak.

 

Görüntülemek İçin Tıklayınız.

Diğer İçerikler