Blog

Teşekkür Ederiz

Teşekkür Ederiz
Teşekkür Ederiz

Dış ticaretimiz 2022 yılında güçlü bir şekilde büyüyen ülke ekonomimizin lokomotifi olmaya devam etmiştir. İhracatımız bir önceki yıla göre 2,9 oranında artarak 225,3 milyar dolara ulaşırken, toplam dış ticaretimiz 496.7 milyar dolar seviyesine yükselmiştir.Bu başarılı büyümenin kahramanlarından biri de, pandeminin tüm olumsuz koşullarına rağmen hiç tereddüt etmeden firmaların gümrük işlemlerini sürdüren, Gümrük Memurları ile Gümrük Müşavirlik sektörü çalışanlarıdır.

Geçmiş yıllarda yapılabilecek tüm fedakarlıkları omuzlayarak ülkemizin büyümesine destek olan müşavirlik sektörümüz; bu yıl Asgari Ücret Tarifesindeki artış oranının enflasyona ezdirilmemesini büyük bir memnuniyetle karşılamıştır.

Bu vesileyle 2022 yılı Gümrük Müşavirliği ve Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği Asgari Ücret Tarifesinin sektörümüzün beklentilerini de dikkate alarak yürürlüğe konulmasını sağlamak üzere yapılan düzenlemeden dolayı başta Ticaret Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş beyefendi olmak üzere Bakanlığımızın kıymetli bürokratlarına, Gümrükler Genel Müdürlüğü’ne ve emeği geçen diğer sivil toplum kuruluşları ile meslek birliklerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Diğer İçerikler