Blog

Gümrüklerde Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kampanyası Başladı
Gümrüklerde Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kampanyası Başladı

DGÖ Genel Sekreteri Gümrüklerde Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Kampanyasını Başlattı.

Dünya Gümrük Örgütü (DGÖ) Genel Sekreteri Ian Saunders, gümrüklerde cinsiyet eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık yönünde önemli bir adım atarak 4 Mart'ta yeni bir duyarlılık kampanyası başlattı. Tarife ve Ticaret İşleri Müdürlüğü Vekili Gael Grooby ile başlayan ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kutlanacak olan bu kampanya, yıl boyunca devam edecek ve ilham verici kadın Gümrük memurlarının hikayelerini ön plana çıkaracak.

Bu kampanya, DGÖ Üyelerinin iş birliğiyle hazırlanan ve kadınların çeşitli gümrük sektörlerinde oynadıkları hayati rolleri sergileyen etkileyici bir video ile başlıyor. Konuya dair Genel Sekreter Saunders lansman sırasında şunları belirtti: "Bu bir kampanyadan daha fazlası; DGÖ' nün engelleri yıkma ve daha kapsayıcı bir geleceğe giden yolu açma konusundaki kararlılığına ışık tutuyor."

Gümrük camiasında Genel Eğitim Gelişim (GED-General Educational Development) alanında kaydedilen on yıllık ilerlemeyi değerlendiren Saunders, Aralık 2020 tarihli Gümrüklerde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Çeşitlilik DGÖ Konsey Deklarasyonu'nun önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bu deklarasyon, DGÖ' nün üye ülkelere GED konusunda rehberlik etme rolünü onaylamakla kalmıyor, aynı zamanda örgütün örnek teşkil etme konusundaki kararlılığını da ortaya koyuyor.

DGÖ Genel Sekreteri, Sekretaryanın daha kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratmayı amaçlayan son girişimlerine gururla atıfta bulundu. Bu girişimler, tacizi önlemeye ve sağlıklı bir iş-yaşam dengesi sağlamaya yönelik kapsamlı politikaları içermekte olup, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurumsal Değerlendirme Aracı'ndan (GEOAT) elde edilen bilgiler kullanılarak formüle edilen bir iç GED çalışma planı ile desteklenmektedir.

Lansman töreni sırasında Proje Yöneticisi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Çeşitlilik (GED) Uzmanı Johanna Törnström, DGÖ Sekretaryasının durumu hakkında bazı görüşler paylaşarak, GED uygulama stratejilerindeki yetersiz bilgi, yazılı politikaların yokluğu, kapsamlı veri ve izleme çerçevelerinin eksikliği ve Gümrük idarelerindeki koordinasyon engelleri gibi olası boşlukları ortaya koydu.

Kolektif bir çabanın önemini vurgulayan Genel Sekreter Saunders, tüm personeli GED ilkelerini günlük sorumluluklarına ve DGÖ' nün daha geniş kapsamlı projelerine entegre etmeye teşvik etti. Anlamlı bir değişim için gerekli olan bütüncül yaklaşımın altını çizen Saunders, "Bu, GED' i organizasyonumuzun dokusuna işlemekle ilgili" dedi.

Genel Sekreter'in GED'i destekleme konusundaki kararlılığı, kadın hakları ve daha geniş kapsamlı çeşitlilik ve kapsayıcılık girişimleri için sürekli savunuculuğun önemini ifade ederken, "Toplumsal cinsiyet eşitliği ve çeşitlilik arayışımız sadece bir insan hakları meselesi değildir; bu bir performans stratejisidir. Çeşitliliği kucakladığımızda yenilikçiliğin, yaratıcılığın ve dayanıklılığın kilidini açmış oluruz" diyerek sözlerini tamamladı.

"Gümrüklerde Kadın" kampanyası, DGÖ' nün daha eşitlikçi ve kapsayıcı bir gümrük topluluğuna doğru yolculuğunun doruk noktası değil, devamı olduğunu belirten örgüt, bu kampanya aracılığıyla sadece gümrüklerdeki kadınların başarılarını anmakla kalmıyor, aynı zamanda cinsiyetten bağımsız olarak herkesin başarılı olabileceği bir ortamı teşvik etme konusundaki kararlılığını bir kez daha teyit ediyor.

Diğer İçerikler

İSTANBUL MERKEZ OFİS

Mahmutbey Mahallesi 2655 Sokak No:1-3-21 Bağcılar, İstanbul Fax: (0212) 410 23 00