Blog

Türkiye Ve Ab Arasında Yeni Ticari Dönem Başladı

Türkiye ve AB Arasında Yeni Ticari Dönem Başladı
Türkiye ve AB Arasında Yeni Ticari Dönem Başladı

Türkiye ve AB Arasında Yeni Ticari Dönem Başladı

Ticaret Bakanlığı AB ile ilişkileri geliştirmek için harekete geçti. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye ve AB arasında yeni dönemde ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ortak bir yol haritası üzerinde uzlaşıldığı belirtildi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Komisyonunun Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis ile dün gerçekleştirdiği online toplantıda, Türkiye ile AB arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi konusunda iş birliği imkanlarının ele alındığını belirtti.  Bakanlık yapılan görüşmede derinlemesine ilişkiler kurabilmek için neler yapabileceklerine dair görüşmelerin devam ettiğini de belirtirken, Türkiye ile AB arasında ilişkilerin geliştirilebilmesi için Gümrük Birliği'nin güncelleme müzakerelerinin başlatılmasının beklendiğinin ve sürecin Türkiye ile AB arasında pozitif bir gündem oluşturacağını vurguladı.

Eylül de Brüksel’de Görüşülecek

Taraflar karşılıklı müzakerede mutabık kalırken Ticaret Bakanlığı konuya dair “Gümrük Birliği'nin işleyişinde karşılaşılan sorunları karşılıklı olarak çözümlemek ve ticareti daha ileriye taşıyacak iş birliklerini teknik düzeyde ele almak üzere Ticaret Çalışma Grubu'nun toplanması ve ayrıca bu yıl Eylül ayı sonunda Brüksel'de yeniden bir araya gelmek hususlarında mutabık kalınmıştır. Türkiye ile AB arasında Ticaret Çalışma Grubu kapsamında, Gümrük Birliği’nin güncellenmesine yönelik müzakerelerin başlatılması öncesinde bekleyen mevcut teknik konularımızı ve iş birliği fırsatlarını ele alacağız, akabinde ticaretimizde tüm alanlarda güçlü bir diyalog için yakın temasta olacağız” ifadelerine yer verdi.

Bu görüşmeler neticesinde AB ile ileriye dönük adımların atılacağını belirten Ticaret Bakanı Ömer Bolat “Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Sayın Valdis Dombrovskis ile son derece pozitif bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede, Türkiye ve AB arasında yeni dönemde ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için ortak bir yol haritası üzerinde uzlaştık” ifadelerini kullandı.

Referans: https://ticaret.gov.tr/haberler/ab-ile-ticarette-yeni-diyalog-donemi-basladi

Diğer İçerikler