Blog

Küresel Tedarik Zinciri Forumu’na Suudi Arabistan’dan Destek
Küresel Tedarik Zinciri Forumu’na Suudi Arabistan’dan Destek

Suudi Arabistan ilk kez düzenlenen Küresel Tedarik Zinciri Forumu'nu destekliyor. 

21-24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan forum, benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya olan küresel üretim ve dağıtım ağlarının daha sürdürülebilir ve dayanıklı hale getirilmesine yardımcı olacak.

Forum Kapsamı

  • Jeopolitik gerilimler ve iklim değişikliği küresel tedarik zincirleri üzerinde benzeri görülmemiş bir baskı yaratıyor.
  • İlk kez düzenlenen Küresel Tedarik Zinciri Forumu, daha yeşil, daha verimli ve esnek küresel üretim ve dağıtım ağları için çözümler üretecek.
  • Suudi Limanlar İdaresi (MAWANI) ve UNCTAD, deniz taşımacılığı ve lojistik konularında uzun süredir devam eden bir ortaklığa sahiptir.

Suudi Arabistan Krallığı, limanlar otoritesi aracılığıyla, BM Ticaret ve Kalkınma (UNCTAD) ve Barbados tarafından ilk kez düzenlenen Küresel Tedarik Zinciri Forumu'nu desteklemek üzere fon sağladı.

21-24 Mayıs tarihleri arasında Bridgetown'da gerçekleştirilecek forum da COVID-19 salgını, jeopolitik değişimler, iklim değişikliği ve artan denizcilik navlun oranlarıyla büyüyen küresel lojistik zorlukların üstesinden gelmek için dünyanın dört bir yanından hükümet yetkililerini, iş dünyası liderlerini ve uzmanları bir araya getirecek.

Bu çerçevede liman başkanlığından yapılan açıklamada, "Suudi Limanlar İdaresi MAWANI, küresel tedarik zincirinin dayanıklılığını artırmaya ve uluslararası iş birliğini teşvik etmeye olan bağlılığını bir kez daha teyit ediyor" ifadelerine yer verildi.

Son yıllarda arabalardan giysilere, gıdalardan ilaçlara kadar, çeşitli malların üretimi ve dağıtımı için hayati önem taşıyan küresel tedarik zincirleri daha önce görülmemiş bir baskı yaşamaktadır. Özellikle Kızıldeniz'de yaşanan ticari gemilere yönelik saldırılar, Süveyş Kanalı taşımacılığının ciddi şekilde sekteye uğraması, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Karadeniz'deki kargaşa ve Panama Kanalı'nda kuraklığın neden olduğu su seviyesi düşüşlerinin yarattığı etkiler nedeniyle, kilit ticaret yollarında ciddi bir kriz yaşanmaktadır.

Tedarik Zincirlerini Güçlendirmek için İki Yılda Bir Düzenlenen Küresel Bir Forum

Açılışı yapılacak olan Küresel Tedarik Zinciri Forumu, daha yeşil, daha verimli ve esnek küresel üretim ve dağıtım ağlarının oluşturulmasına yönelik, yenilikçi çözümleri teşvik etmeyi hedeflemektedir. İki yılda bir düzenlenen etkinlik, özellikle en az gelişmiş ülkeler, denize kıyısı olmayan gelişmekte olan ülkeler ve gelişmekte olan küçük ada devletleri dahil olmak üzere, hassas ekonomiler için ticaret fırsatlarını, ortak kalkınma kazanımlarına dönüştürmeyi amaçlamaktadır.

Uzun Süreli Bir Ortaklık

UNCTAD ve MAWANI, denizcilik sektörü profesyonelleri için gemi bağlantısı üzerine ortak çalıştaylar, Cidde limanına teknik ziyaretler ve BM Ticaret ve Kalkınmanın Deniz Taşımacılığı İncelemesinin temel bulguları üzerine seminerler düzenlemeyi içeren uzun süreli bir ortaklığa sahiptir. Bu bağlamda limanlar idaresi, BM Ticaret ve Kalkınma ile ortaklığının "gemilerin bağlanabilirliği, deniz taşımacılığı ve lojistik zorluklarla ilgili tartışmaların ilerletilmesinde çok önemli olduğunu" belirtmektedir.

 

Diğer İçerikler

İSTANBUL MERKEZ OFİS

Mahmutbey Mahallesi 2655 Sokak No:1-3-21 Bağcılar, İstanbul Fax: (0212) 410 23 00