Blog

Temmuz 2023 İtibariyle Ünsped Gümrük Müşavirliği’nde ‘’güvenlik Bilgi Formu’’ Hazırlanmaktadır.

Temmuz 2023 itibariyle Ünsped Gümrük Müşavirliği’nde ‘’Güvenlik Bilgi Formu’’ Hazırlanmaktadır.
Temmuz 2023 itibariyle Ünsped Gümrük Müşavirliği’nde ‘’Güvenlik Bilgi Formu’’ Hazırlanmaktadır.

Ünsped Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetler A.Ş, Temmuz 2023 itibariyle bünyesinde Güvenlik Bilgi Formu hazırlama hizmeti vermektedir. MSDS’ler Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Mezunu Kimyasal Değerlendirme Uzmanı Yusuf Melek tarafından hazırlanmaktadır. MSDS Teslim süresi maksimum 3 iş günüdür. Talebe bağlı olarak talepler aynı gün ya da sonraki iş gününde yanıtlanabilir.

MSDS /GBF NEDİR?

MSDS, Türkçe ismiyle Güvenlik Bilgi Formu (GBF), kimyasal maddelerin güvenli kullanımıyla ilgili sağlık, güvenlik ve çevresel riskler hakkında bilgi sağlayan bir dokümandır. GBF, kimyasal maddenin tehlikelerini, kullanımıyla ilgili önlemleri, acil durum senaryolarını ve uyulması gereken mevzuatı içerir. Bu belge, kullanıcıların sağlık ve güvenliklerini korumalarına, çevreyi korumalarına ve olası acil durumlarla başa çıkmalarına yardımcı olur. Türkiye'de MSDS, GBF olarak KKDİK mevzuatı altında düzenlenir, uluslararası standartlara uyumlu olarak hazırlanır.

MSDS KAPSAMI VE HAZIRLAMA YETKİSİ

Güvenlik Bilgi Formu, tehlikeli kimyasal maddeler ve ürünler için zorunlu olan bir belgedir. Bu belge, kimyasal maddeleri üreten, ithal eden, dağıtan veya kullanan işletmeler tarafından Türkçe olarak hazırlanır.

Güvenlik Bilgi Formu KKDİK Ek-2’ye uygun olarak ve Ek-18’e göre belgelendirilmiş kimyasal değerlendirme uzmanı tarafından hazırlanır.

Daha detaylı bilgi için kimya@ugm.com.tr

Diğer İçerikler