Blog

Amazon Türkiye’deki İlk Lojistik Merkezini Açıyor

Amazon Türkiye’deki İlk Lojistik Merkezini Açıyor
Amazon Türkiye’deki İlk Lojistik Merkezini Açıyor

Amazon, Türkiye’de ilk kez açacağı lojistik merkezinin resmi açılışını bugün gerçekleştirecek. Tuzla’da açılacak merkezin pek çok istihdam yaratacağı öngörülürken, Eylül 2022 yılından beri sunduğu istihdam fırsatları sayesinde, Türkiye’deki KOBİ’lerin işlerini büyütmesine ve artan müşteri taleplerinin karşılanmasına katkı sağlıyor. Açılışa pek çok siyasetçi ve üst düzey yöneticinin yanı sıra, Amazon Avrupa ve Kuzey Amerika Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego, Amazon Türkiye Operasyonlar Genel Müdürü Hakan Karadoğan ve Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott’un da katılması bekleniyor.

Bu kapsamda açılacak yeni lojistik merkezinde görev alması beklenen mühendislik, insan kaynakları, muhasebe, iş sağlığı ve güvenliği, bilgi işlem (IT) gibi alanlardan, ürünlerin depolanması için müşterilerin siparişlerinden sorumlu olacak depo operatörlerine kadar çok sayıda işe alım da yapılmaya başlandı. Ayrıca şirket, Amazon.com.tr'de geçerli olacak çalışan indirimleri, ek sağlık, hayat ve kaza sigortası, genişletilmiş ebeveynlik izni, kapsamlı yan haklar ve rekabetçi maaşlar sayesinde çalışanlarına modern, güvenli ve kapsayıcı bir çalışma ortamı sunuyor.

100 milyon dolardan fazla yatırımla hayata geçirilen bu büyük projeye dair, Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott; 'Son teknolojilerle donatılmış yeni lojistik üssümüz, Amazon.com.tr üzerinden satış yapan ve sayıları son bir yılda yüzde 50 oranında artan KOBİ'leri Amazon Lojistik hizmetlerimizle işlerini daha da büyütmeleri için destekleme konusunda bize önemli katkılar sağlayacak. Lojistik üssümüze ve satış ortaklarımıza yaptığımız bu yatırımlar, aynı zamanda Türkiye'ye olan bağlılığımızın da bir göstergesi' değerlendirmesinde bulunarak, Türkiye'deki ilk lojistik üslerini açmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'deki lojistik merkezinde sürdürülebilirliği ön plana çıkaran Amazon, 2040 yılına kadar sıfır karbon emisyon taahhüdünün bir parçası olarak, binaların ısıtma ve sıcak su ihtiyacını yüzde 100 elektrik enerjisiyle karşılama projesini sürdürmeye devam ediyor. Böylece doğal gaz gibi çevreye çok fazla zarar veren, fosil yakıt kullanımının önüne geçilmesi hedefleniyor. Dolayısıyla binalardaki tüm ısıtma, havalandırma ve soğutma sistemleri, bina yönetim sistemleri tarafından kolaylıkla kontrol edilip, enerji israfı önlenecek bu sayede çalışanlar için sağlıklı bir çalışma ortamı yaratılmış olacak.

Amazon, aynı zamanda 2025'e kadar tüm operasyonlarında yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanma hedefini, yenilenebilir enerji üretim kapasitesiyle 2021 itibarıyla yüzde 85 oranında gerçekleştirerek, Avrupa ve dünyadaki en büyük kurumsal yenilenebilir enerji alıcısı haline gelmiştir.

Diğer İçerikler