Blog

Hindistan Ve Abd, Kritik Mineral Pil Tedarik Zincirlerinde İşbirliği Yapmak İçin Anlaşma İmzaladı

Hindistan ve ABD, Kritik Mineral Pil Tedarik Zincirlerinde İşbirliği Yapmak İçin Anlaşma İmzaladı
Hindistan ve ABD, Kritik Mineral Pil Tedarik Zincirlerinde İşbirliği Yapmak İçin Anlaşma İmzaladı

Hindistan Ticaret Bakanı Piyush Goyal ve ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, elektrikli araçlarda ve temiz enerji uygulamalarında kullanılan lityum, kobalt ve diğer kritik mineraller için iki ülkede tedarik zincirlerinin güçlendirilmesi konusunda iş birliği yapmak üzere bir anlaşma imzaladı.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Goyal'ın Washington ziyareti sırasında imzalanan mutabakat zaptının, her iki ülke için sektörde dayanıklılık oluşturmayı amaçladığı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı, "Odaklanılacak öncelikli alanlar arasında, ABD ve Hindistan'daki kritik minerallerin keşfi, çıkarılması, işlenmesi ve rafinasyonu, geri dönüşümü ve geri kazanımının karşılıklı olarak faydalı ticari gelişimini kolaylaştırmak için ekipman, hizmet, politika ve en iyi uygulamaları belirlemek yer alıyor" dedi.

Goyal, imza töreninin ardından Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Mutabakat Muhtırası'nı, yeşil enerjiyi teşvik etmek için malzeme tedarik zincirlerinin açılması, teknoloji geliştirme ve yatırım akışlarını içeren çok boyutlu bir ortaklık olarak nitelendirdi.

ABD ve Hindistan'ın, Afrika ve Güney Amerika'daki maden zengini ülkeler de dahil olmak üzere üçüncü ülkeleri de katılımlarına dahil etmeleri gerektiğini söyledi.

Mutabakat Muhtırası, Hindistan'ın 7.500 ABD doları tutarındaki elektrikli araç vergi indiriminden yararlanmasını sağlayacak tam kapsamlı bir mineral ticaret anlaşmasının çok gerisinde kalıyor.

Japonya, geçen yıl ABD Ticaret Temsilciliği ile Japon otomobil üreticilerinin krediye daha fazla katılımını sağlayan ve ABD-Japonya'nın Çin'e olan mineral bağımlılığını azaltmayı ve lityum, nikel, kobalt, grafit, manganez ve diğer mineraller üzerindeki ikili ihracat kontrollerini yasaklamayı amaçlayan bir anlaşma imzaladı.

Diğer İçerikler