BİZDEN HABERLER

Kadın Liderliği Gelişim Komitemizin Öncülüğünde

Kadın Liderliği Gelişim Komitemizin Öncülüğünde
Kadın Liderliği Gelişim Komitemizin Öncülüğünde

01 Ağustos 2018 tarihinde 12.00-13.00 saatleri arasında MHÜ Konferans Salonu’nda Dünya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi & CFO Sayın Burcu KÖSEM tarafından " İş ve Sosyal Yaşamda Kadınların Kendilerini Temsili " konulu seminer verildi.

Misafirimiz Sayın Burcu KÖSEM, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Micro MBA Programını başarı ile tamamlamış, Kadir Has Üniversitesi Eğitmenlik Sertifika Programından da Danışmanlık Eğitmenlik sertifikası alarak mezun olmuştur.1998 yılında da Dünya  Yayıncılık AŞ’de İnsan Kaynakları Departmanında işe başlayarak, kariyerine 2000 yılında Dünya Süper Dağıtım AŞ’de Maliyet Muhasebesi- Bütçe Planlama Departmanı’nda görevler alarak devam etmiştir. 2012 yılında Dünya Globus Lojistik şirketinde Bütçe Planlama ve Mali İşler Grup Müdürü olarak görev alan Kösem, 2015 yılından itibaren Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO olarak görevine devam etmektedir. Kasiad üyesi olan Kösem aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunun yöneticiliğini de yürütmektedir. 

Çalışma yaşamı; bir yandan kadının üretkenliğini, toplumsal saygınlığını, özgüvenini artırırken diğer yandan da ekonomik özgürlüğünü sağlıyor diyerek sözlerine başlayan Sayın KÖSEM, iş ve sosyal yaşamda kadının bitmeyen mücadelesinden bahsetti. Demokratik gelişmelerin, hızlı toplumsal değişmelerin, sanayileşmeye bağlı olarak çeşitlenen mesleklerin kadını ev hayatından iş hayatına çektiğini ve ekonominin vazgeçilmez parçası konumuna getirdiğini aktararak, kadına yönelik ayrımcı tutumun, politik olduğu görüşünü aktardılar.

Temsil, eşitlik ve kariyer açısından kadınların istenilen düzeye ulaşamadığını ileten Sayın Burcu Kösem, kadınların hep destek birimlerinde rol oynağından bahsetti. Profesyonel seviyede ise, kadın iş gücünün oranının yüzde 38 olarak karşımıza çıktığından, kadınların yüzde 33’ünün Müdür seviyesinde, yüzde 26’sının Kıdemli Müdür ve yüzde 20’si ise Direktör rollerinde görev aldığını ekleyerek, cinsiyet eşitliği için yönetim desteğinin gerekli olduğunun altını çizdi. 

Kadın; anne, eş, evlat olmadan önce kadın kimliğine sahip çıkmalı diyen Sayın KÖSEM, eve hapsedilen kadın, ekonomide yine erkeğe bağlı kalır. Bu nedenle, eğitim seviyesi mutlaka yükseltilmeli çünkü iş gücüne katılım da bununla doğru orantılı dedi. Yükseköğretim mezunu kadın istihdamında, Türkiye’nin en düşük orana sahip olduğunun bilgisini vererek kadınların kendilerine engel koyduğunu ve sonuç olarak: kadınların, kendi gücünün farkına varması gerektiğini, hatta kendi temsiliyetini yaratması gerektiğini yineledi. 

Diğer İçerikler