BİZDEN HABERLER

2018-2019 Eğitim Döneminde Şirketimizde Staj Görecek Öğrencilerle Hissedarımız Yusuf Bulut ÖZTÜRK Buluştu
2018-2019 Eğitim Döneminde Şirketimizde Staj Görecek Öğrencilerle Hissedarımız Yusuf Bulut ÖZTÜRK Buluştu

Staj; akademik hayatınızda öğrendiğiniz bilgileri iş dünyasında, pratikte uygulamanızı sağlayan çalışma şekline denir. Bu şekilde, eğitimini tamamlamak üzere olan öğrencilerin iş hayatına uyum sağlaması ve becerilerini geliştirmesi amaçlanıyor. İş hayatının ilk adımı staj demek doğru olacaktır. İşverenler, doğru stajyeri işe kabul ettiklerinde onlarla uzun soluklu çalışmak adına  bir gözlem sürecine girmiş olur, eğitime katkıda bulunmuş olur ve de sosyal sorumluluklarından birini gerçekleştirmiş olurlar.Stajyerler ise bizzat iş dünyasının içinden bireylerle tanışma fırsatı bulmuş olur. İş deneyimi sahibi oldukları gibi, yönelmek istedikleri alanı daha rahat seçmelerine olanak sağlanmış olur. Staj yaptığı firmayı beğenirse ve o firmada çalışmaya devam etmek isterse dışarıdan başvuru yapacak bir adaya göre daha fazla önceliğe sahip olur. Staj yaptığı firmada kalmak istemeyen veya kalma imkanı bulunmayan bireyler ise başka firmalara başvuru yaptığında “iş tecrübeniz var mı?” Sorusuna olumlu cevap verme lüksüne sahip olur. 

Stajyer, iş ortamını tanır; iş hayatına tam olarak atılmadan önce ileride nasıl bir ortamda çalışıldığını görme fırsatı edinir, ortamı gözlemleyerek hangi departmanın hangi pozisyonun uygun olduğunu anlama şansı olur. Dahası istediği kariyerin gerçek hayatta ona uygun olup olmadığını da görür ve değil ise çok geç olmadan, hala şans varken yeni planlar yapar, yeni hedefler belirler. Stajyer, bağlantılar kurar; staj ile insan tanır. Günümüz network çağında da çeşitli kariyer portalları ile tüm kariyeri boyunca bağlantıda kalacağı çevrenin ilk profillerini oluşturmuş olur. Stajyer, stajı iş fırsatına dönüştürür; stajda potansiyelini gösterdiği takdirde ve eğer ki  şirket onun da  kariyer hedefine uygun ise kurduğu bağlantılar ile mezuniyetle birlikte iş teklifiyle karşılaşabilir. Büyük ölçekli şirketler kendi elemanlarını kendileri yetiştirmeyi tercih eder, bunun nedeni kurum kültürünü edindirmektir. Stajyer başka bir kurumu görmediği için şirketine bağlıdır ve iş dünyasında işveren kendine bağlı çalışanı tercih eder. Stajyer, mesleki gelişimine katkı sağlar; okulda öğrenilen teorik bilgi staj ile pratiğe dökülür. Böylelikle yapılan en ufak bir hatanın bile nelere yol açabileceğini yerinde öğrenmiş olur. Stajyer, kendine güvenini artırır; profesyonel iş hayatına ilk  girdiğinde staj döneminde edindiği bilgi ile sıfır olarak başlamaz buda ona güven verir. Özetle; öğrenciler staj yaparak becerilerini geliştirmiş, tecrübe edinmiş, pratiğini artırmış, profesyonel insanlarla tanışmış ve kariyerine yön vermek adına fikir edinmiş olur.

Şirketimiz UGM bu sene de, 2018-2019 öğretim tarihinde lise, ön lisans ve lisans öğrencilerine kapılarını açtı. İnsan Kaynakları Departmanının yaptığı mülakatlar ile birbirinden değerli öğrenciler okullarının belirlediği tarih aralığında, eğitimini aldıkları branş ile ilgili departmanlara yerleştirildi. İlk iş günlerinde Temel Oryantasyon ve İSG Eğitimine dahil oldular. 4 temmuz 2018 tarihinde de Hissedarımız - Genel Müdür V. Sayın Yusuf Bulut ÖZTÜRK Stajyerlerimiz ile Genel Merkez Manolya Toplantı Salonunda , yemekli bir tanışma toplantısında yan yana geldi, Sayın Yusuf Bulut ÖZTÜRK lise ve üniversite anılarını, sektöre adım attığı ilk yıllarını ve sonraki gelişmeleri öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerden gelen soruları da büyük içtenlikle cevaplayan Sayın Yusuf Bulut Öztürk, şirket içerisinde de stajyerlikten başlayarak yükselen çalışanlarımızdan örnekler verdi. Toplu çekilen fotoğraf ile organizasyonumuz son buldu.

Diğer İçerikler

İSTANBUL MERKEZ OFİS

Mahmutbey Mahallesi 2655 Sokak No:1-3-21 Bağcılar, İstanbul Fax: (0212) 410 23 00