BİZDEN HABERLER

09 Mayıs 2018 Tarihinde Aydınlatma Buluşmaları Kapsamında " Her Başarının Kendi Hikayesi Vardır " Konulu Seminerimiz Gerçekleşti

09 Mayıs 2018 Tarihinde Aydınlatma Buluşmaları Kapsamında  " Her Başarının Kendi Hikayesi Vardır " Konulu Seminerimiz Gerçekleşti
09 Mayıs 2018 Tarihinde Aydınlatma Buluşmaları Kapsamında " Her Başarının Kendi Hikayesi Vardır " Konulu Seminerimiz Gerçekleşti

Profesör Dr. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ'den oldukça keyifli sunumuyla yaklaşık 1 saat  hayat hikayesini, başarı adına atılması gereken adımları, hayat adına birkaç ipucunu dinledik.10 kardeşli bir ailenin içerisinden çıkıp da bugün Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinde, Rektör Yardımcılığı yapan, ardından da Kadir Has Üniversitesinde Rektör olan bir kadının hikayesini dinledik buluşmamızda.1963 Of – Trabzon doğumlu Prof. Sayın M. Sondan Durukanoğlu Feyiz, 10 kardeş hem de 8’i kız olan bir ailenin, bir dağ köyünde dünyaya gelmiş çocuklarından biri. 10 kardeş ama 10’u da üniversite mezunu bir aile.

1989’da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun olan FEYİZ, Wisconsin Üniversitesi’nde Fizik alanında Yüksek Lisans (1992) yaptıktan sonra Kansas Eyalet Üniversitesi’nde Fizik Bölümü’nde Doktorasını tamamladı.  2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde yardımcı doçent doktor olarak çalışmalarını sürdüren FEYİZ; 2006 yılında aynı üniversitede doçent, 2011 yılında Sabancı Üniversitesi’nde profesör oldu. Halen, Prestijli Bilimsel Fizik Dergileri için Hakemlik, TÜBİTAK Araştırma Projeleri için Panelist ve Hakemlik yapan, aynı zamanda Sürdürülebilir İş Ödülleri Jüri Üyesi olan Prof. Dr. M. Sondan Durukanoğlu Feyiz; 2018 yılında Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı.

1991 yılında Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışı öğrenim bursu ile Fizik alanında tek kadın bursiyer olan Feyiz, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programı – BİDEP Bursu ve TÜBA Ders Kitabı Çeviri Ödülü sahibidir.

Doktorasını yaparken 1994-1997 yılları arasında Kansas Eyalet Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevinde bulunan Feyiz, aynı üniversitede 1997-1999 yılları arasında araştırma görevlisi, 1999-2000 yıllarında doktora sonrası araştırma görevlisi olarak çalışmalarını tamamladı.  İstanbul Teknik Üniversitesi Senato Akreditasyon Komite Üyeliği, Kansas Eyalet Üniversitesi Konuk Bilim İnsanı, İstanbul Teknik Üniversitesi Bülteni Baş Editör Yardımcısı, Massachussets Teknoloji Ensitüsü (MIT) Konuk Fizik Doçenti, Feza Gürsey Enstitüsü Uzman Araştırmacı, Introduction to Quantum Mechanics by David J. Griffiths eş-çevirmen  olarak pek çok görev üstlenen Feyiz, aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Fizik Doçenti, yine aynı üniversitede Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi, Kalite Güvence ve Strateji Kurul Başkanlığı,  Eğitim, Uluslararası İlişkiler, Bireysel ve Akademik Destek ve Yaz Okulları’ndan sorumlu Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı .

Araştırma ve ilgi alanları; Metal Nanotel ve Nanotüplerin Mekanik, Termodinamik, Elektronik ve Yapısal Özellikleri, Metal Yüzeylerde Nano Boyutlarda Büyütmenin Karakteristikleri, Metal Yüzeylerin Yapısal ve Titreşimsel Özellikleri, Metal Yüzey – Molekül Etkileşimleri olan Feyiz’in en yakın tarihli yayını “Shape-controlled growth of metal nanoparticles: an atomistic viewdir. Prof. Dr. M. Sondan Durukanoğlu Feyiz’in 21 yayını bulunmaktadır.

Konuşmasının mesajı: ‘hayaller’ üzerineydi. Trabzon’un Of ilçesinde, bir dağ köyünde dünyaya gelen küçük Sondan’ın hayallerini anlattı bize Prof. Dr. Sondan DURUKANOĞLU FEYİZ. Neden pes etmediğini, nasıl zorluklara göğüs gerdiğini. “Sıradan olanı istemedim hiçbir zaman, farklı olanın peşindeydim. Başaracağıma da inandım” diye ekledi sözlerine. Neticede bugün geldiği nokta ortada.

"Sıkılmadan yani severek çalışmayı öğrenmelisiniz. İnsan ancak sevdiği işi sıkılmadan yapabilir. Başarı, kaliteli olan her işin ardından gelecektir. Başarılı her işin de mutlaka bir alıcısı vardır.

 Küçümsemeden, kabiliyetlerimiz ölçüsünde yapacağımız bir işle hem mutlu olabilir hem de gerçekten geçiminizi sağlayabiliriz.” mesajlarını katılımcılara veren FEYİZ'in sunumu büyük ilgi gördü.


Diğer İçerikler