Hüseyin Cahit SOYSAL
UGM YÖNETİM KURULU ÜYESİ
Avrupa Birliği CBAM (Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması) düzenlemesini yürürlüğe sokacağını beş yıldan beri tüm dünyaya duyuruyordu. Her ne kadar CBAM sertifikası ile ithalata 2026 yılında başlanılacak olsa da gömülü karbon hesaplama yöntemi, sistem mekanizması ve kayıt düzeninin tutulması yönündeki hükümler yürürlüğe girdi bile. Kısacası, Avrupa Birliği’ne yapacağımız ihracat sırasında CBAM mekanizması ile karşı karşıya geleceğiz.
“Peki, Türkiye bu alanda hangi düzenlemeleri yürürlüğe soktu?” diye sorarsanız, ortada bir temenni setini içeren “2021 Yeşil Mutabakat Eylem Planı” dışında hiçbir aksiyon bulunmadığını söyleyebiliriz.
Fosil yakıtlara olan bağımlılık nedeniyle dünya 2000 yılından bu yana daha önce görülmemiş ölçüde ısınmaya başladı. İklim bilimcilere göre, herhangi bir önlem alınmaması halinde, dünya 2100 yılına kadar 2,3 C derece ile 4,1 C derece arasında ısınacak.
Gezegenimiz 2,3 C ila 4,0 C derece arasında ısınırsa, başta kuraklık olmak üzere son 5 milyon yıldır görülmemiş ölçüde büyük doğa afetleri ve gıda sıkıntısıyla karşı karşıya kalınacak. Dünyada kitlesel ölümler olağan hale gelecek.
Bu yüzden iklim değişikliği ile küresel mücadele edilmesi gerekliliği göz önünde bulundurularak, 2015 yılında “Paris İklim Anlaşması” imzalandı. Türkiye de sözleşmeye 2021 yılında taraf oldu. Paris İklim Anlaşması, 2020 sonrası süreçte, iklim değişikliği tehlikesine karşı küresel sosyo/ekonomik dayanıklılığın güçlendirilmesini hedeflemektedir. Paris Anlaşması’nın uzun dönemli hedefi, endüstriyelleşme öncesi döneme kıyasen küresel sıcaklık artışının 2 C derecenin mümkün olabildiğince altında tutulmasıdır. Bu hedef fosil yakıt (petrol, kömür) kullanımının tedricen azaltılarak, yenilenebilir enerjiye yönelmeyi özendirmektedir. Glasgow ve Şarm El-Seyh İklim Konferanslarında 2 C derece artışın bile yüksek olduğu; mümkün olduğunca bu artışın 1,5 C derecenin altında kalması gerektiği konusunda uzlaşı sağlandı.
İKLİM ANLAŞMASI’NA EN FAZLA DUYARLILIK AB’DE…
2005’ten bu yana, iklim değişiminin olumsuzluklarıyla etkin bir şekilde mücadele eden Avrupa Birliği’nin (AB) İklim Anlaşması’na da en fazla duyarlık gösteren topluluk olduğuna tanıklık ettik. AB Komisyonu 11 Aralık 2019 tarihinde AB’nin yeni büyüme stratejisi olarak AB Yeşil Mutabakat Bildirisi’ni yayımladı. Bildiride, iklim dostu endüstrilerde öncü olunacağı ve temiz teknolojilerde standart belirleyici konumda olunacağı belirtildi.
AB’de 2005 yılında yürürlüğe giren “Emisyon Ticaret Sistemi” (ETS) ile emisyonların topluma yüklediği maliyetin azaltılması ve bu emisyonlara fiyat biçilerek karbon emisyonuna sınır getirilmesi amaçlandı. İlk aşamada mevcut petrol rafinerileri, demir çelik, alüminyum, metal, çimento, kireç, cam, seramik, kâğıt-karton, asitler ve dökme organik kimyasalların üretildiği enerji yoğun endüstri işletmelerinin yüksek düzeyde saldığı karbon emisyonlarının sınırlaması için, bu işletmelere karbon kontenjanları tanındı ve bu kontenjanlardan kullanamadıkları kısımları ETS içinde başka karbon salıcılarına satılması için borsa oluşumuna izin verildi. Daha sonraki yıllarda ücretsiz tahsisten vazgeçilerek ton/karbon ölçü birimi üzerinden karbon tahsisatları işletmelere bedeli mukabili satıldı.
AVRUPA BİRLİĞİ’NDE “KARBON KAÇAĞI!”
Anılan işletmeler AB içinde emisyon konusunda çok sıkıştırılınca fabrikalarını Türkiye, Ukrayna, Cezayir ve Fas gibi yakın ülkelere taşımaya başladı. Bu durum AB’de “karbon kaçağı” olarak adlandırıldı. AB’de üretime devam eden işletmeler, “Bu işten ne anladık? Biz sizin düzenlemelerinize saygı duyarak karbon emisyonunun bedelini ödüyoruz ve yeşil teknolojilere geçiş için yeni yatırımlar yapıyoruz. Ya karbon kaçağına ne demeli? Onların Birlik dışında üretip de AB’ye ithal ürün olarak sevk ettikleri mallar nedeniyle haksız rekabet ile karşı karşıya kalmıyor muyuz?” şeklinde yakınmalarını üst düzeyden dile getirmeye başladılar. Bunun üzerine Avrupa Birliği Konseyi ve Komisyonu, “Merak etmeyin, o ürünlerin ithalatından da karbon vergisi alarak aranızdaki haksız rekabeti ortadan kaldıracağız.” şeklinde taahhütte bulundu.
BAŞLANGIÇ TARİHİ 1 EKİM 2023’E ERTELENDİ…
Bu yönde hazırlanan AB’nin 14 Temmuz 2021 tarihli 2021/0214 (COD) sayılı Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması (CBAM - Establishing a Carbon Border Adjustment Mechanism) adlı taslak metin üye ülkelere dağıtılmış ve görüşlerin oluşması talep edilmişti. Taslağın yasalaşarak 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla 3 yıllık mali yükümlülük getirmeyen bir geçiş dönemi ile başlatılması hedeflenmekte idi. Ancak ilk aşamada uygulamaya başlangıç tarihi 1 Ekim 2023 tarihine ertelenmişti.
GEÇİŞ DÖNEMİ OCAK 2026’YA KADAR SÜRECEK
CBAM Tüzüğü, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’nin ortak bir tüzüğü olarak (EU) 2023/956 sayısını alarak ve 16 Mayıs 2023 tarihli AB Resmî Gazetesinde yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, CBAM, 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak. Geçiş dönemi Ocak 2026’ya kadar devam edecek ve bu süre zarfında CBAM kapsamına giren ürünlerin sera gazı emisyonlarının ithalatçılar tarafından raporlanması gerekecek. İthalatçılar için ilk raporlama dönemi 31 Ocak 2024 tarihinde sona erecek. Emisyonların raporlanmasına ilişkin kurallar ve gereklilikler, AB Komisyonu tarafından kabul edilecek uygulamaya ilişkin bir yasa ile detaylı olarak belirlenecek.
İLK UYGULAMA ÇİMENTO, DEMİR-ÇELİK, ALÜMİNYUM, GÜBRE, ELEKTRİK VE HİDROJENDE…
CBAM, ilk olarak üretim esnasında yoğun karbon salımı gerçekleştiren ve en önemli karbon kaçağı riski taşıyan çimento, demir ve çelik, alüminyum, gübre, elektrik ve hidrojen sektörlerine uygulanacak. Aşamalı olarak devreye girdikten sonra genişletilmiş kapsamıyla CBAM’ın, Avrupa Birliği Emisyon Ticaret Sistemi (AB ETS) kapsamındaki emisyonların yüzde 50’den fazlasını içermesi bekleniyor.
(EU) 2023/956 sayılı Tüzüğün temel düzenlemelerini şöyle sıralayabiliriz:
- Her üye ülke CBAM için bir “Yetkili Makam” tayin edecek. Bu makamların üye ülkelerin Çevre Bakanlıkları olduğunu belirtmek yanıltıcı olmayacaktır.
- Üçüncü bir ülkede karbon salınımı olan işletmeleri işleten veya kontrol eden kişiler “Operatör” olarak tanımlanacak.
- Birlik yasalarına uygun olarak gömülü karbon içeren girdileri veya nihai ürünleri ithal etmek üzere yetkili makam tarafından yetkilendirilen ithalatçılara “Yetkili CBAM Beyan Sahibi” denilecek.
- Mallardaki gömülü emisyonların bir ton CO2e’sine karşılık gelen elektronik formattaki sertifika “CBAM Sertifikası” olarak adlandırılacak.
- Gümrük idareleri, malların yetkili bir CBAM beyan sahibi dışında herhangi bir kişi tarafından ithal edilmesine izin vermeyecek.
- Yetkili makam, ısıtma veya soğutma üretiminin yapıldığı yere bakılmaksızın, üretim süreçleri sırasında tüketilen ısıtma ve soğutma üretiminden kaynaklanan emisyonlar da dahil olmak üzere, malların üretim süreçlerinden kaynaklanan ve malların üretimi sırasında açığa çıkan “doğrudan emisyonlar” ile üretim süreçleri sırasında tüketilen elektrik üretiminden kaynaklanan “gömülü emisyonlar" için yıllık kontenjan belirleyerek, CBAM beyan sahiplerine bu kontenjandan bedeli karşılığında “CBAM Sertifikası” tahsis edecek.
- Komisyon CBAM sertifikalarının fiyatını her takvim haftası için ETS düzenlemelerini uygun açık artırma platformunda AB ETS ödeneklerinin kapanış fiyatının ortalaması olarak hesaplayacak ve Komisyonun web sitesinde yayımlayacak.
- CBAM sertifikaları, yetkili CBAM beyan sahiplerine Komisyon tarafından hesaplanan fiyatlardan satılacak.
- Gömülü karbon içeren mallar AB’nin gümrük bölgesine sadece yetkili bir CBAM beyan sahibi tarafından ithal edilebilecek.
- Mallardaki gömülü emisyonlar (EU) 2023/956 sayılı Tüzüğün IV no.lu ekindeki yönteme göre hesaplanacak.
- 2026’dan başlamak üzere, her yılın 31 Mayıs tarihine kadar CBAM beyan sahibi bir önceki takvim yılı için bir CBAM Beyannamesi sunmak için CBAM kaydını kullanacak.
- Üye ülkelerin gümrük idareleri de CBAM sertifikası ile ithal edilen mallara ilişkin bilgileri ve CBAM beyan sahiplerini yetkili makama bildirecek ve bu bildirim kayıtlarını 4 yıl süreyle muhafaza edecek.
- Komisyon, yetkili CBAM beyan sahiplerinin CBAM sertifikalarına ilişkin verileri içeren standartlaştırılmış bir elektronik veri tabanı oluşturacak ve bu sisteme yetkili CBAM beyan sahiplerinin “CBAM kaydını” da ekleyecek.
- Yetkili CBAM beyan sahibi, CBAM sertifikalarının teslim edildiği her yılın 30 Haziran tarihine kadar kullanamayıp da iade edeceği CBAM sertifikalarına ilişkin talebini sunacak; yetkili makam CBAM sertifikalarının üçte biri ile sınırlı olacak şekilde anılan sertifikaları bedelini ödeyerek geri alacak.
- Her yılın 1 Temmuz tarihinde de Komisyon, bir önceki takvim yılından önceki yıl boyunca satın alınan ve CBAM sicilinde yetkili bir CBAM beyan sahibinin hesabında kalan CBAM sertifikalarını herhangi bir tazminat ödemeksizin iptal edecek.
EU 2023/956 SAYILI TÜZÜĞÜN 9 VE 10. MADDELERİ…
Kısacası, Avrupa Birliği’ne yapacağımız ihracat sırasında CBAM mekanizması ile bu şekilde karşı karşıya geleceğiz. “Peki, bu bedeli ödemeksizin AB ülkelerine ihracat yapamayacak mıyız?” sorusunun yanıtı (EU) 2023/956 sayılı Tüzüğün 9 ve 10’uncu maddelerinde yer alıyor. Buna göre, yetkili bir CBAM beyan sahibi CBAM beyannamesinde, beyan edilen gömülü emisyonlar için menşe ülkede ödenen karbon fiyatını dikkate almak için teslim edilecek CBAM sertifikalarının sayısında bir indirim talep edebilecek. Ancak, indirimin kabul edilebilmesi için karbon fiyatının menşe ülkede AB Komisyonu tarafından belirlenen yöntemlerle hesaplanmış ve etkin bir şekilde ödenmiş olduğunun kanıtlanması gerekecek. Buna ilişkin kayıtlar da CBAM beyan sahibi tarafından tutulacak.
ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDEKİ ÜRETİMDE AÇIĞA ÇIKAN KARBON MİKTARLARI…
Öte yandan, Komisyon üçüncü ülkelerde yerleşik bir işletme operatörünün talebi üzerine bu işletme hakkındaki bilgileri CBAM siciline kaydedecek. Üçüncü ülkelerdeki üretim süreçlerinde açığa çıkan karbon miktarları ve ürünlerdeki gömülü emisyonlar 2023/956 sayılı Tüzüğün 6’ncı maddesinde belirtilen doğrulama ilkelerine uygun olarak Komisyon tarafından akredite edilmiş bir “doğrulayıcı” tarafından belgelendirilecek. İşletmeci bu kayıtları 4 yıl boyunca saklama yükümlülüğünü kabul edecek.
CBAM SERTİFİKASI İLE İTHALATA 2026 YILINDA BAŞLANACAK OLSA DA…
Avrupa Birliği CBAM düzenlemesini yürürlüğe sokacağını beş yıldan beri tüm dünyaya duyuruyordu. Her ne kadar CBAM sertifikası ile ithalata 2026 yılında başlanılacak olsa da gömülü karbon hesaplama yöntemi, sistem mekanizması ve kayıt düzeninin tutulması yönündeki hükümler yürürlüğe girdi bile. Dolayısıyla birçok ülke bu yönde önlem almaya başladı.
Bir yazı kapsamında tüm ülkelerdeki örneklere değinme olanağımız bulunmamakla birlikte, birkaç ülkedeki çalışmalardan kısaca söz etmekte yarar var.
- Dünyanın en büyük ihracatçısı Çin Halk Cumhuriyeti’nde 2021 yılında ETS pilot uygulamasına başlanılmış. Çin’deki ETS, artan fiyatlar nedeniyle ikinci yılda daha az talep edilmiş. Bu süre içinde bir önceki yıla göre %70 oranında azalarak 51 milyon ton emisyon ödeneği el değiştirmiş. Pilot uygulama 385 milyon EURO’luk bir piyasa değeri olan bir alanda uygulanmaya devam ediyor. Pilot uygulama dışındaki sanayi sektörlerinin kademeli olarak Çin ETS sistemine dahil edileceği bildiriliyor.
- Endonezya ETS sistemini 2021 yılında uygulamaya başlamış. Karbon azaltım hedefi %29’dan %31,89’a yükseltilmiş. Elektrik üretim tesislerindeki yeşil enerji yönündeki düzenlemeler 2021 yılında yürürlüğe girmiş. 2024 yılına kadar ikinci hedef takvim açıklanacak.
- Şili’de birden fazla iklim politikası uygulamaya alınmış durumda. 2014 yılında binek otomobillerde “yeşil otomobil” kriterleri yürürlüğe konularak, bu alanda Latin Amerika’daki ilk düzenlemeyi yapan ülke Şili olmuş. Ülkede 2019 yılında “Yeşil Tahvil” ihracına başlanmış. Sektörle gönüllü bir anlaşma yapan hükümet, 2040 yılında kömür enerji santrallerinin kapatılması konusunda mutabakat sağlamış. Ülkede Haziran 2022’de İklim Değişikliği Çerçeve Yasası’nı onaylamış. Yeşil Vergi’nin yürürlüğe girmesinden bu yana, yılda ortalama 33 milyon ton karbondioksit salan yerel kirletici vergilendirilmiş.
- Meksika’da 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarının %35 ve 2050 yılına kadar %50 oranında azaltılması hedeflenmiş. Meksika ETS’sine 2020 yılında iki yıllık pilot uygulama olarak başlamış 2023 yılından itibaren operasyonel aşamaya geçilmiş. Uygulama %40 oranında karbondioksit salan sektörleri kapsamış. Ton/karbon fiyatları ABD doları bazında güncelleniyor.
- 2021 yılında Arjantin’de uygulanan ETS ile sera gazı emisyonlarının %15,8’ini kapsayan sektörler vergilendirilmiş. Fosil yakış sübvansiyonları düşürülmeye başlanmış. Arjantin’de uygulanan ETS’DE ton/karbondioksit fiyatları 10 ABD dolarında belirlenmiş.
Doğal olarak, örnek verilen bu ve benzeri üçüncü ülkelerdeki ETS uygulamaları AB standartlarında vergileri düzeyine çıktığında ve bu ülkelerdeki işletmeler yetkili doğrulayıcılar tarafından akredite edildiğinde, anılan ülke ürünleri Avrupa Birliği’ne herhangi bir CBAM uygulamasına maruz kalmadan girebilecektir. Bunun yanı sıra, kendi ürünleri üzerinden tahsil edilen karbon vergileri Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin hazineleri yerine kendi hazinelerine gelir kaydedilecektir.
“Peki, Türkiye bu alanda hangi düzenlemeleri yürürlüğe soktu?” diye sorarsanız, ortada bir temenni setini içeren “2021 Yeşil Mutabakat Eylem Planı” dışında hiçbir aksiyon bulunmadığını söyleyebiliriz.
- Ünsped Gümrük Müşavirliği (ugm) Laboratuvarı’ndan İhracatçılara Skdm (cbam) Desteği
- Gümrük Birliğinin Güncellenmesinde Umut Işığı Doğdu Mu?
- Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Remzi Akçin'in 19.08.2024 Tarihinde Röportajı Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- İthalat Arzulanan Hızla Düşmüyor
- Genel Müdürümüz Rıza Mehmet Korkmaz’ın “ünsped Ar-ge Merkezi İle Dış Ticaret İşlemlerinde Dijital Dönüşümü Gerçekleştiriyor.” Başlıklı Röportajı, 16.07.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Dir Den Vazgeçmek
- Gümrük Müşavirliği’nde İlk Akredite Kimya Laboratuvarı
- Ünsped’in Kurumsal Derecelendirme Notu 9,53’e Yükseltildi
- İsrail Ambargosu
- Irak’a Fiziki Yatırımdan Önce Zihni Yatırım Gerek
- Ticari Veriler Güvende Mi?
- Orta Koridoru İşletmek
- Gözetim Önlemi Eşik Fiyatı
- Konya Ovasında Bir Uzaylı
- "beyannamede Düzeltme Kabahat Mi?"
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In “hariçte İşleme İzin Belgesine Fren" Başlıklı Yazısı, 18.03.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In “yeşilde İhracatı Mı Yatırımı Mı Teşvik Etmeli ?" Başlıklı Yazısı, 04.03.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In “tarife Dışı Engel Nedir, Ne Değildir?" Başlıklı Yazısı, 26.02.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In ‘‘avrupa Çiftçi Eylemleri ’’ Başlıklı Yazısı, 19.02.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In ‘‘kızıldeniz Açmazı ’’ Başlıklı Yazısı, 05.02.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Genel Müdürümüz Sayın Rıza Mehmet Korkmaz'ın ‘‘ürünü En Hızlı Ve En Uygun Maliyete Alıcısına Ulaştıran Ülke Bir Adım Önde Olacak ’’ Başlıklı Yazısı, 26.01.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In ‘‘dış Ticaret Ve Gümrük Mevzuatı Değişiklikleri ’’ Başlıklı Yazısı, 22.01.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In ‘‘keşke Olsa’’ Başlıklı Yazısı, 08.01.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Hüzün Kapısı'nı Güven Kapısı'na Çevirmek Başlıklı Yazısı, 01.01.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Fiktif Kıymetten Kemiksiz Kdv Başlıklı Yazısı, 11.12.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurul Başkanımız Remzi Akçin'in In Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı'nda İhracatımızın Seyri Başlıklı Yazısı, 30.10.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Ekonominin Yüz Yılı Başlıklı Yazısı, 06.11.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Baharat Yolu İşlemez Başlıklı Yazısı, 02.10.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In ''ihracat Keyif Veriyor Mu?'' Başlıklı Yazısı, 11.09.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Ab Rusya’yı Sıkıştırmaya Devam Ediyor Başlıklı Yazısı, 10.07.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Kuşak Ve Yol – Küresel Geçit Çekişmesi Başlıklı Yazısı, 07.08.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Gümrükleme Süreçlerimizi Uçtan Uca Dijitalleştiriyoruz.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In İstisnai Kıymetle Beyan Açmazı Başlıklı Yazısı, 12.06.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Dahilde İşleme Rejimi’nin İhracata Katkısı Başlıklı Yazısı, 22.05.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In İhracatımız Gururlandırıyor Mu? Başlıklı Yazısı, 17.04.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Vergi Ödememe Alışkanlığı Başlıklı Yazısı, 20.03.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Deprem Sonrası Dış Ticaret Düzenlemeleri Başlıklı Yazısı, 20.02.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Dış Ticaret Ve Gümrükte 2023 Düzenlemeleri Başlıklı Yazısı, 23.01.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Gümrük Usulsüzlük Cezası Ve Fazla Mesai Ücretleri Başlıklı Yazısı, 02.01.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Bir Dtö Komedisi Başlıklı Yazısı, 26.12.2022 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Gümrük İdaresinin Kurbanı: Lübnan Başlıklı Yazısı, 19.12.2022 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Domatesin Rusya Yolculuğu Başlıklı Yazısı, 05.12.2022 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Kamyoncu Cephesinde Yeni Bir Şey Yok Başlıklı Yazısı, 21.11.2022 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Savaşın Galibi Mağlubu Olmaz Başlıklı Yazısı, 07.11.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Deniz Taşımacılığı Ve Limanlarımızın Durumu Başlıklı Yazısı, 24.10.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Genel Müdürümüz Rıza Mehmet Korkmaz Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği'nin Dergisi Tedar'da ''dünyaya Açılan Kapılar: Gümrükler'' Konulu Makalesi İle Yer Aldı.
- Yönetim Kurulu Başkanımız Remzi Akçin ''en Kritik Konu Kendi Kendine Yetebilir Olmak'' Konulu Yazısı Time Medya Özel Sayısında Yer Aldı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Diyagram İktisatçılarının Çöküşü Başlıklı Yazısı, 10.10.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Afrika Ne Kadar İlgi Alanımızda? Başlıklı Yazısı, 26.09.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Bilişim Sektörü-otomotiv Sektörü Bütünleşmiş Durumda Başlıklı Yazısı, 12.09.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Ekotürk Tv’de Türkiye’nin Dış Ticarette Değişen Dengeleri Ve Fırsatları Konusunu Değerlendirdik
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Türkiye Ticaret Merkezleri Mi, E-pazar Yerleri Mi? Başlıklı Yazısı, 29.08.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın Gecekondu Bölgesinde Villa Sahibi Olmak Başlıklı Yazısı, 22.08.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın “just-ın Time” Sisteminden Uzaklaşıyoruz Başlıklı Yazısı, 08.08.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın Sta Sonrası İngiltere İle Ticaret Başlıklı Yazısı, 25.07.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın Döviz Politikasına Muhalif Fon:kkdf Başlıklı Yazısı, 04.07.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Ugm’den Avrupa’da Hizmet Atağı Haberi Dünya Gazetesi'nde
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın Dış Ticarette Gıda Arz Güvenliği Politikası Başlıklı Yazısı, 20.06.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın Ekonomide Neye İnanırım Neye İnanmam Başlıklı Yazısı, 30.05.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Satınalma Dergi'sinde Ürün Geliştirme Uzmanımız Hasan Baytok'un Metaverse De Bizi Görecek Mi? Konulu Makalesi İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın Güvenli Liman Olmadan Döviz Girişi Zor Başlıklı Yazısı, 09.05.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın Gümrük Müşavirliği İhtiyacı Giderek Artıyor Başlıklı Yazısı, 18.04.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın Uluslararası Hava Taşımacılığına Türk Başkan Başlıklı Yazısı, 28.03.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın ''önce İtibar, Sonra Para Kazanmak'' Başlıklı Yazısı, 21.03.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın ''savaş Dış Ticareti Zora Soktu'' Başlıklı Yazısı, 14.03.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın ''dış Ticarette Kaybedilen Döviz'' Başlıklı Yazısı, 21.02.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın ''ekonomide İyi Niyetli Değil, Öngörülü Olmalı'' Başlıklı Yazısı, 14.02.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Sabah Gazetesi'nde Milli Markalar Başlığı Altında Söz Veririz İlanımız İle Yer Aldık.
- Forbes - İnsana Yatırım Yapan Şirketler & Markalar
- 37 Yıllık Tecrübenin Adı: Ünsped Gümrük Müşavirliği
- Gümrük Ve Ticaret Dünyası Dergisi 96. Sayısında Yer Aldık
- Turktrade'in Durum Dergisi'nde Yer Aldık
- Gümrük Ve Ticaret Dünyası Dergisi'ndeydik
- Gümrük Ve Ticaret Dünyası Dergisi'ndeydik
- Kurumsal Yönetim Dergisi'ndeydik
- Gümrük Dünyası Dergisi'ndeydik
- Forbes Dergisi'nde Yer Aldık
- Divan Dergisi 23. Sayısındayız
- Dünya Gazetesi'nde Yer Aldık
- Ünsped'in Mottosu Sürdürülebilirlik Başlığı İle Oda Dergisi'nde Yer Aldık
- Odavizyon Dergisi' Nin 100. Sayısındayız
- Oda Dergisi Kasım - Aralık Sayısındayız
- Ceo' Muz Dünya Gazetesi İle Röportaj Gerçekleştirdi
- Odavizyon Dergisindeyiz
- Türkiye Lojistik Kataloğundayız
- İstanbul Ticaret Gazetesinde Yer Aldık
- Oda Dergisi Eylül - Ekim Sayısındayız
- Kariyer Dergisinde Yer Aldık
- Taşımacılar.com Haber Portalında Yer Aldık
- Şirketimiz Üst Düzey Yönetici İstihdamı İle Yine Gündem Oldu
- Hedef Dergisi 248. Sayısında Ceo' Muz Röportajı İle Yer Aldı
- Hedef Dergisi'nde Yer Aldık
- Oda Dergisi Temmuz - Ağustos Sayısındayız
- Alman-türk Ticaret Ve Sanayi Odası’nın 20. Yılı Özel Yayınında Yer Aldık
- Oda Dergisi Mayıs - Haziran Sayısındayız
- İsveç Ticaret Odası'nın Mayıs Ayı E-bültenindeyiz...
- Gümrük Dünyası Dergisi 80'inci Sayısındayız
- Gümrük&ticaret Dergisindeyiz...
- Oda Dergisi Ocak - Şubat Sayısındayız
- İkinci Kez Teid Anasayfası Haberlerindeyiz!
- Gümrük Dünyası Dergisi 79'uncu Sayısındayız
- Gesiad Business Dergisinin 11'inci Sayısında Yer Aldık
- Ahk Oda Dergisindeyiz
- Oda Dergisi 2013 Sayısı
- Ahk Yıllık Rapordayız
- Deik Üye Katalogundayız
- İhracat Dergisi'ndeydik
- Dünya Gazetesi Röportajımız
- Oda Dergisindeydik
- Turktrade Durum Dergisi'nde Yer Aldık
- Blockchainarmy Kurucu Başkanı Erol User Yönetim Takımı Toplantımızın Konuğu Oldu
- ''kuruluşunun Birinci Yılında Ticaret Bakanlığı'' Konulu Makalemiz İle Satın Alma Dergisi'nde Yer Aldık
- Timreport Dergisi'nin Ekim Ayı Sayısında Yer Aldık
- Hürriyet Gazetesi'nde Yer Aldık
- Gümrük Ve Ticaret Müfettişleri Dayanışma Derneği'nin 102. Sayısında Yer Aldık
- "gaziantep Ekonomi, Dış Ticaret Ve Yatırım Buluşması-piyasalarda 2020 Beklentileri" Konulu Paneldeydik
- Satınalma Dergisi'nde ''hedef 2023 İhracatta Yeni Vizyon'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Dünya Gazetesi'nde "gümrük Kanundaki Değişiklikleri'' Ele Aldık
- Sabah Gazetesi Yazarı Okan Müderrisoğlu' Nun Köşe Yazısından...
- Satınalma Dergisi'nde ''ithalatın Düşmesi Gerçekten İyi Mi?'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Turktrade Durum Dergisi'nin Kasım Ayı Sayısındaydık
- Sabah Gazetesi'nin Blockchain Konulu Özel Konu Dosyasında Yer Aldık
- Şeffaflık Ödülü Reklam İlanımız İle Hürriyet, Sabah Ve Dünya Gazetelerinde Yer Aldık.
- Divan Dergisi'nde Söz Veririz Reklam İlanımız İle Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya ''başlarken...'' Konulu Yazısı İle Dünya Gazetesi'nde Yer Aldı
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya, Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Rıza Tuna Turagay İle Ticaret Savaşlarını Ve Türkiye'nin Riskleri Ve Fırsatlarını Konuştu
- Ugm Kurumsal Iletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "türkiye, Limanlarından Daha Fazla Gelir Elde Edebilir" Başlıklı Yazısı, 27.01.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya ''göklerdeki Başarılı Türk İş İnsanı'' Konulu Sn. Zeydan Öncü İle Gerçekleştirmiş Olduğu Röportajı İle Dünya Gazetesi'nde Yer Aldı.
- Timreport Dergisi'nde Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "birileri Bizi Dinliyor" Başlıklı Yazısı, 10.02.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde ''lojistik Merkezler'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "zonguldak Çıkış Yolunu Arıyor" Başlıklı Yazısı, 17.02.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "alın Teri Dönemi Bitti" Başlıklı Yazısı, 24.02.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı
- Dünya Gazetesi’nin 40. Yılında Ugm Kurumsal İletişim Direktörü Sami Altınkaya, Ege Bölgesi’nin İhracat Birincisi, Sun Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk İle ‘dijital Dönemde Büyüme Ve Yatırımlar ‘ Konusunu Ele Aldı
- Ugm Kurumsal Iletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "savunma Sanayinin İlacı Yerli Ve Milli Takım Tezgahlarından Geçiyor" Başlıklı Yazısı, 09.03.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı
- Ugm Kurumsal Iletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "koronavirüs Dijitalizmi Hızlandırıyor" Başlıklı Yazısı,16.03.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal Iletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "dış Ticaretin Unutulan Oyuncusu" Başlıklı Yazısı,23.03.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "durmak Yok Yola Devam. Ama Nasıl? " Başlıklı Yazısı, 30.03.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "sesimi Duyan Var Mı?" Başlıklı Yazısı,06.04.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "ar-ge’ye Yatırım Yapanlar Kazanıyor" Başlıklı Yazısı, 13.04.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "e-ihracat İle Aracısız Ve Toptan Satış Dönemi Başladı" Başlıklı Yazısı, 20.04.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "hesap Verebilir Olmak" Başlıklı Yazısı, 27.04.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "korona Sonrasına Hazırlık Yapıyor Muyuz?" Başlıklı Yazısı, 04.05.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Satış Direktörümüz Selmin Yazıcı Serim '' Dış Ticaret Yapan Firmalar Nelere Dikkat Etmeli? '' Konulu Makalesi İle Satınalma Dergisi'nin Mayıs Ayı Sayısında Yer Aldı
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "devir Hesap Devri" Başlıklı Yazısı, 11.05.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "101 Yıldır Verilen Mücadele" Başlıklı Yazısı, 18.05.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "analitik Düşünce İle Tüm Kapıları Açabiliriz" Başlıklı Yazısı, 01.06.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "gümrüklerde Yapılacak Reform Türkiye’yi Uçurur" Başlıklı Yazısı, 08.06.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Teknik Düzenlemeler Koordinatörümüz Sabri Hüsrev '' Covıd-19 Pandemisi Ve Yeni Kanun Sürecinde Dış Ticarette Uygunluk Değerlendirmesi'' Konulu Makalesi İle Satınalma Dergisi'nin Haziran Ayı Sayısında Yer Aldı
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "sorunu Ötelemek Krizi Çözmez" Başlıklı Yazısı, 15.06.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "vasatizm Hastalığı" Başlıklı Yazısı, 22.06.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "bir Gemi Bir Şehrin Ve Ülkenin Kaderini Nasıl Değiştirir?" Başlıklı Yazısı, 29.06.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "dış Ticarette Çıkış Yolu" Başlıklı Yazısı, 06.07.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Bilgi Teknolojileri Müdürümüz Serkan Ayverdi ''ünsped Gümrük Müşavirliği’nde, Robotik Süreç Otomasyonu Ve Dijitalleşme'' Konulu Makalesi İle Satınalma Dergisi'nde Yer Aldı
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "olmak Ya Da Olmamak" Başlıklı Yazısı, 13.07.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "iso 500'ü Doğru Okumak Gerek" Başlıklı Yazısı, 20.07.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "danıştay Ordinoya Geçit Vermedi" Başlıklı Yazısı, 27.07.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ünsped Gümrük Müşavirliği Genel Müdürü Rıza Mehmet Korkmaz, Tedarikdeki Gelişmeleri Ve Yeni Dönemde Ortaya Çıkan Fırsatları Dünya’ya Yazdı.
- Ugm İnovasyon Yöneticimiz Adnan Öncevarlık'ın Kaleminden "chatbot Nedir ?" Makalesi
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "üretimin Nabzını Tutmak İçin Kayseri'deyiz" Başlıklı Yazısı, 10.08.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Danıştay Yasakladı, Acenteler Bildiğini Okumaya Devam Ediyor" Başlıklı Yazısı, 17.08.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Sanayinin Nabzını Konya'da Tuttuk " Başlıklı Yazısı, 24.08.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Danıştay'ın Dış Ticaret Yapan Firmaları Uyandıran Kararı " Başlıklı Yazısı, 31.08.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Cahit Soysal'ın Makalesi ''tıbbi Maske – Atlıkarınca – İplik'' Başlığıyla Satınalma Dergisi Eylül Sayısında Yer Aldı
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Bursa'da Bir Dünya Devi" Başlıklı Yazısı, 07.09.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Skor Yapmak Mı, Yerli Üretim Mi?" Başlıklı Yazısı, 14.09.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Evdeki Hesap Pazara Uyuyor Mu?" Başlıklı Yazısı, 21.09.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Elti Yatırımları" Başlıklı Yazısı, 28.09.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Gümrüklerde Yeni Normal, Eski Alışkanlıkların Devamı" Başlıklı Yazısı, 05.10.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde ''serbest Bölgelerde Her Şey Serbest Midir?'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Covid - 19 Sonrası Adana'da Sanayi Ve Ticaret" Başlıklı Yazısı, 12.10.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Divan Dergi'sinin 27. Sayısında Genel Müdürümüz Rıza Mehmet Kokrmaz'ın ''covid-19 Salgınının Dünya Ve Türkiye Ekonomisine Etkileri'' Konulu Makalesi İle Yer Aldık
- Gümrük Ve Ticaret Müfettişleri Dayanışma Derneği'nin 106. Sayısında Yönetim Kurulu Başkanımız Remzi Akçin'in ''gümrük Müşavirlerinin Mali Sorumluluğu '' Konulu Makalesi İle Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Dünyada Neler Oluyor? " Başlıklı Yazısı, 19.10.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Korona İle Geçen Bir Yıl " Başlıklı Yazısı, 26.10.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "borçla Mı, Üretimle Mi? " Başlıklı Yazısı, 02.11.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "geleceği Yakalamak İçin Dijitalleşmek Zorundayız " Başlıklı Yazısı, 09.11.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Eşyanın Menşe Konusundaki Son Durumu'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Türkiye’nin Çıkış Yolu " Başlıklı Yazısı, 16.11.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Türkiye Dış Ticaret Derneği (turktrade)'nin Kasım-aralık Sayısında Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Çıkış Yolu Mesleki Ve Teknik Eğitimden Geçiyor " Başlıklı Yazısı, 23.11.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Limanlarımızdaki Kara Delik Kapanmıyor " Başlıklı Yazısı, 30.11.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " İşin Aslı Üretim Enflasyonunun Yüksek Olması " Başlıklı Yazısı, 07.12.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Zor Yıl 2020'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Sadece Üretmek Yetmez Topluma Da Faydalı Olmalı " Başlıklı Yazısı, 14.12.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Birleşik Krallık Dağılır Mı? " Başlıklı Yazısı, 21.12.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Paranın Eski Patronu Uyarıyor " Başlıklı Yazısı, 28.12.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Aynı Hatayı Tekrarlamayalım… " Başlıklı Yazısı, 04.01.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Dış Ticaret Açık Vermez, Zarar Eder " Başlıklı Yazısı, 11.01.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Taahhütname Gerekli Mi? '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Kriz Fırsata İşte Böyle Çevrilir " Başlıklı Yazısı, 18.01.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Dünya Gazetesi'nin, ''salgın Yılı 2020'nin Ödüllü Şirketleri'' Konulu Çalışmasında Yer Aldık.
- " Türkiye-birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşmasının İki Ülke Ticaretine Etkilerinin Ele Alındığı Ve Genel Müdürümüz Rıza Mehmet Korkmaz'ın Da Panelist Olarak Katıldığı, Yysd Tarafından Düzenlenen Panele İlişkin Haber, Dünya Gazetesinde Yer Aldı"
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Rotamızı Belirlemeliyiz " Başlıklı Yazısı, 01.02.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Etik Ve İtibar" Başlıklı Yazısı, 08.02.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Gümrük Tarifesinin Belirlenmesinde Fiziksel Ve Kimyasal Analizler '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Dünya Ticaretine Farklı Bakış" Başlıklı Yazısı, 15.02.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Akıllı Makinelere, Teknolojiye Ve İnsana Yatırım Yapanlar Kazanıyor " Başlıklı Yazısı, 22.02.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Enerjide Noktayı Koyan Türkiye’nin Dinamik Şirketi " Başlıklı Yazısı, 01.03.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Dünya Gazetesi'nin, 41. Yılına Özel Çalışmasında Yer Aldık
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde ''yapay Zeka Üzerinden Dış Ticaretin Olmazsa Olmazı: Nomanklatür '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Teknoloji İle Üreten, Bilgiyi Paylaşan Sanayi Devi " Başlıklı Yazısı, 08.03.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Dış Ticarette Kadın Patron Sayısı Artıyor " Başlıklı Yazısı, 15.03.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " İstihdam Ve Katma Değerli Üretim Sağlayan Yabancı Sermaye Candır" Başlıklı Yazısı, 22.03.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Üretimin İçinden Gelen Sanayici" Başlıklı Yazısı, 05.04.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Çıkış Yolu Hızlı Ve Güvenli Dış Ticaret" Başlıklı Yazısı, 11.04.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Elektrikli Araçlar Ve Tedarik Zinciri Üzerine Aykırı Bir Deneme '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Dış Ticaret Dedikoduları" Başlıklı Yazısı, 19.04.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Kobi’lerin Abd Hayali Gerçek Oldu " Başlıklı Yazısı, 29.03.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Dış Ticaretin Cingözlerine Kim Dur Diyecek?" Başlıklı Yazısı, 26.04.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Akıl Teri İle Yaratılan Katma Değer" Başlıklı Yazısı, 03.05.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Tacir Ahmet Devletin Kazanmasını İstiyor" Başlıklı Yazısı, 10.05.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' E- Ticaret Ve Covid-19’un Etkileri '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Dış Ticarette Durum Dergisi’nin Nisan 2021 Sayısında Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Sanayimizin İki Çılgın Türk’ü Robotlu Tezgâhlarla Dünyaya Kafa Tutuyor" Başlıklı Yazısı, 31.05.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Brexit Sonrası İngiltere İle Ticaret '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Ünsped’den Gümrük Sektörü İçin Rehber Kitap
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Limanlarımızdan Kötü Kokular Yükseliyor" Başlıklı Yazısı, 28.06.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Dünya Gazetesi'nin ''ihracatın Yıldızları'' Konulu Kataloğunda Yer Aldık.
- Ekonomi Ve Haber Dergisi Kobi Yaşam’da Kurumsal Derecelendirme Notumuz İle Yer Aldık.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Borsa İstanbul Şekerleniyor " Başlıklı Yazısı, 05.07.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde Ugm Şirket Ortağı, Gümrük Müşaviri Sn. Kemal Yetik’in '' Yeni Yapılandırma Yasası Önceki Yasalara Göre Çok Daha Kapsamlı Olmuş ’’ Konulu Makalesi İle Yer Aldık.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Gümrük Birliği Güncellenmelidir " Başlıklı Yazısı, 12.07.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Gümrük Ve Ticaret Dünyası Dergisinin 109. Sayısı’ndaydık.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " İsviçre’de Yatırım Fırsatları" Başlıklı Yazısı, 26.07.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "rakamlar Doğru Okunmalı" Başlıklı Yazısı, 02.08.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde ''yatırım Teşvik Sisteminde Emy Sorunsalı '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "yalnız Kalan Kurum" Başlıklı Yazısı, 09.08.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "dış Ticaretin Arka Bahçesinde Neler Oluyor?" Başlıklı Yazısı, 16.08.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Sektörün İlk Kimya Laboratuvarını Kurdu
- ‘‘2023’e 2 Kala: Daha Yerli & Daha Milli & Daha Güçlü: Türk Savunma Sanayi’’
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "dış Ticaretin İhtiyacı Olan “aranan İnsan” Sorunu Çözülüyor" Başlıklı Yazısı, 06.09.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Timreport Dergisi'nin Eylül Sayısındayız
- Genel Müdürümüz Rıza Mehmet Korkmaz'ın " Son Dönemde Menşe Kaynaklı Cezalar" Başlıklı Yazısı, 10.09.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "tekstil Sektörü Yüzümüzü Güldürüyor" Başlıklı Yazısı, 13.09.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "otomotiv Tedarik Sanayi Yüzde 31 Büyüdü" Başlıklı Yazısı, 20.09.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Dünya Gazete'sinde 30.09.2021 Tarihinde "ünsped Gümrük Müşavirliği Sektörü Kitaplarla Bilgilendiriyor" Başlığı İle Haber De Yer Aldık.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "ihracatımızın Yüzde 1’ini Karşılayan Üretim Üssü" Başlıklı Yazısı, 04.10.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde ''gümrük Tarifesinin Belirlenmesinde Fiziksel Ve Kimyasal Analizlerin Önemi '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "dış Ticaret İçin Ders Zili Çaldı" Başlıklı Yazısı, 11.10.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Para Ve Yatırımlar Yönünü Arıyor" Başlıklı Yazısı, 18.10.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Çelik Sanayi De Dijitalleşmeyi Planlayanlar Kazanıyor" Başlıklı Yazısı, 08.11.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- ''tedarik Zincirinde Lojistik Koridorlar''
- ’lojistik Sektörü, Konteyner Krizinden Ders Çıkarmalı’’
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Ekonomik Sıkıntıdan Çıkış Yolu" Başlıklı Yazısı, 15.11.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- ’ticareti Kolaylaştırmak Ne Kadar Kolay?'
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "sürdürülebilir Büyüme İçin Müşteri Memnuniyeti Şart" Başlıklı Yazısı, 22.11.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Genel Müdür Yardımcımız Faruk Şen'in " Yeni Menşe Affı Ve Daha Önce Uzlaşılan, Yeniden Yapılandırılan Alacakların Durumu" Başlıklı Yazısı, 22.11.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Remzi Akçin, Dünya Gazetesi'nde Anılarını Paylaştı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "yazması, Söylemesi Ve Uygulaması Zor Bir Kavram: “sürdürülebilirlik”" Başlıklı Yazısı, 06.12.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "birlikten Doğan Üretim Gücü”" Başlıklı Yazısı, 20.12.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "plastik Sektörü De S.o.s Veriyor”" Başlıklı Yazısı, 13.12.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "2,5 Milyar Dolarlık İhracat " Başlıklı Yazısı, 27.12.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "dünyaya Kafa Tutan “çılgın Türk” " Başlıklı Yazısı, 03.01.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "hiçbir Başarı Tesadüf Değildir " Başlıklı Yazısı, 10.01.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Satınalma Dergi'sinde İthalat Grup Müdürümüz Sedat Kocabıyık ' In ''ticarette Dijital Dönüşüm'' Konulu Makalesi İle Yer Aldık
- Satınalma Dergi'sinde Mevzuat Uzmanlarımız Serkan Karaca & Arif Şahin Yalçı 'nın '' Serbest Bölgelerde İstihdam Desteği Kapsamında İhraç Kayıtlı Satışın Değerlendirilmesi '' Konulu Makalesi İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "dünyanın Geleceğini Doğa Dostu Sistemler Kurtaracak " Başlıklı Yazısı, 24.01.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "alman Üretim Devi Türkiye’deki Yatırımlarını Büyütüyor " Başlıklı Yazısı, 31.01.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Bugün Dünya Gazetesi'nde Yer Aldık.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın Aluminyumu Sistem Olarak Satmayı Hedefleyen Bir Anlayış Başlıklı Yazısı 07.02.2022 Tarihinde Dünya Gazetesinde Yayımlandı
- Vatandaşın Özürü Kabahatinden Büyük Olabilir Mi?
- Küreselleşme Üzerine Soru-cevap…
- Bilgi Toplumu, Yapay Zekâ Ve Teknolojik İşsizlik…
- İhracatın Yükselen Ve Yenilenen Yüzü: E-ihracat
- Bir Eşyanın İthalatçıya Teslimi Nasıl Sağlanır?
- Küreselleşmenin Geleceği Ve Dünya Ticareti
- Minivan Exspress Taşımacılık: Termini Olan Yüklemelerde En Önemli Tercih
- Zeytinyağının Savaşçı Ruhu Ve Mucizevi Gücü: Polifenoller…
- Küreselleşme İle Koruma Arasında Kalan Türkiye
- Dünya Ekonomisinde 2024 Yılı Beklentileri…
- Ekonomide 2024 Yılı Beklentileri…
- Psikolojik Dayanıklılık…
- Küresel Tedarik Zincirleri Zorlu Bir Dönemeçte
- Balı Sadece Arılar Mı Yapar?
- Bir Eşyanın İthali Nasıl Yapılır?
- Türkiye Cumhuriyeti Kadınları Birlik Olacak…
- Değişim Cesareti...
- Nasıl Gümrük Müşavir Yardımcısı Oldum?
- Küresel Ticareti Etkileyen Yeni Gelişmeler…
- Dijitalleşen Dünyada Gümrüklerde Yeni Paradigma…
- Gümrüğün 100’üncü Yılı…
- Tek Pencere…
- Gümrük Ve Dış Ticarette Beklentiler…
- Satın Alma Ve Tedarik Yönetimi…
- Türkiye’de Kambiyo Mevzuatı…
- Yabancı Para Birimleri Üzerinden Yapılan İşlemler…
- Ticarette Dijitalleşme Ve Akreditif…
- Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasının Hedefi: Karbon Kaçağı Yaratan Girdiler…
- Sınırda Karbon Düzenlemesi Yürürlükte…
- Kaçakçılıkla Mücadelede 100 Yıl…
- Gümrükte Dijital Dönüşüm…
- Gümrük Uygulamalarında Atılan Büyük Dijital Adımlar…
- Takim Oyunu…
- Çimentonun Vazgeçilmezi Süper Akışkan Katkılar
- Kişisel Veri Yönetiminde "güven Ve Sorumluluk" Göstergesi…
- Gümrük Mevzuatında Doğal Afetler…
- Modern Dünyada Yönetilemeyen Zaman
- Afet Lojistiğinin Önemi
- Öğrenme Süreci: Pomodoro Tekniği Ve Ötesi
- Mevzuat Açısından 2022 Ve Sonrası…
- Kaotik Bir Yıl: 2022
- 2023 Yılına Girilirken Dünyada Ve Türkiye’de Dış Ticaretin Gündemi
- Dünya Ekonomisi Stagflasyon Ya Da Resesyona Mı Koşuyor?
- Stagflasyon Yaşanırken Lojistik Sektöründe İşler Nasıl Yürütülecek?
- Dış Ticarette Gıda Arz Güvenliği Politikası
- Bilge Sisteminde Bulunmayan Beyanlar
- Resesyonun Türkiye’ye Olası Etkileri…
- Tarife Cetvelinde Yapılan Kolaylaştırmalar
- Gümrük Tarifesinde Karbon Ayak İzleri
- Ukrayna-türkiye Savaşı Ve Türkiye Ekonomisi…
- Savaş Ve Gıda Güvenliği…
- Rusya-ukrayna Savaşı, Yeni Bir Enerji Krizini Tetikler Mi?
- Endüstri 4.0’ın Lojistik Ve Gümrük İşlemlerine Yansımaları…
- Savaşın Taşımacılığa Etkileri…
- Savaşın Gıdasal Dönüşüme Etkileri: Böcekler…
- Özel Bir Uzmanlık Alanı: Gümrük Müşavirliği
- Metaverse De Bizi Görecek Mi ?
- Gümrük Müşavirliği Ve Meslekleki Örgütlenme
- Tarife Mühendisliği
- Serbest Bölgeler De İstihdam Desteği Kapsamında İhraç Kayıtlı Satışın Değerlendirilmesi
- Varış Öncesi Gümrük İşlemleri
- Doğal Felaketler Karşısında Uluslararası Gümrük Uygulamaları
- Elektronik Tasfiye
- İthalat Rejim Kararı Eki Listeler Ve Liste Dipnotları
- Çağdaş Bir Düzenleme: Bağlayıcı Tarife Bilgisi
- Askıya Alma Düzenlemeleri
- Brexit Ve Türkiye-bk Serbest Ticaret Anlaşması
- Coğrafya Kaderdir
- Yeni Gümrük Anlayışı
- Konteyner Sorunu
- Yüzde On Navlun Yüzde Üç Sigorta
- Adı Olmayan Kesinti: Kültür Fonu
- Yeni Yılda Eşyanın Menşeine Bakış
- Uzak Doğu Bölgesel Serbest Ticaret Anlaşması
- Yeni İthalat Rejim Kararı
- Taahhütname Gerekli Mi?
- Süpermen İnsan Mıdır?
- Teminat
- Pandemi Sonrası Dış Ticaret Eğilimleri
- Antrepolarda Götürü Teminat
- İlave Gümrük Vergileri – Kaçakçılık Riski İkilemi
- İzinli Gönderici Düzenlenmesi
- Gümrük Uygulamalarında Covıd-19 Sonrası Yapılan Değişiklikler
- Doğal Gaz Türkiye'ye Nasıl Gelir?
- Gümrüklerde Yakıt Ve Kumanya İşlemleri
- Eşyanın Geçici Depolanması
- Finansal Kiralama
- Kambiyo Mevzuatı Ve Gümrük İşlemleri İlişkisi
- Ürün Menşeinin Belirlenmesinde Üçgen Trafik
- Sınır Ticareti
- Emy Uygulamaları
- Pamk Sistemi
- Ürün Güvenliği Denetiminde Muafiyet Ve İstisnalar
- Kota Yönetim Sistemi
- Cmr Konvansiyonu
- “credıt Note” Uygulaması
- Kkdf Ve Vade Farkı Kredi Faizi Uygulamaları
- Transfer Fiyatlandırması
- Gümrüklerde Lisans Ve Royalti Düzenlemeleri
- Tır Konvansiyonu
- Tedarikçi Beyanı
- Fikri Ve Sınai Mülkiyet Hakların Korunmasına İlişkin Gümrük Düzenlemeleri
- Antrepoda Eşya Devri
- Gümrük Mevzuatında Yazılı Bilgi Talebi
- Konteyner İşlemleri
- İhracatta Mavi Hat Uygulaması
- Liman Masraflarının Gümrük Kıymetine Etkisi
- Tarife Kontenjanı Sistemi
- Varış Öncesi Gümrük İşlemleri
- İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatı
- Akaryakıtta Ötv Uygulamaları
- Antrepo Türleri Ve İşleticilerin Gümrük Mevzuatı Yönünden Sorumlulukları
- Hariçte İşleme Rejiminde Taahhüt Kapatma
- Dahilde İşleme Rejiminde Belge Alımı
- Özet Beyan İşlemleri
- Sivil Hava Taşımacılığına İlişkin Montreal Konvansiyonu
- Kurye İşlemleri Ve Elçilik Takrirleri
- Hızlı Kargo İşlemleri
- Konsinye İhracat
- Küşat Hakkı
- İstisnai Kıymet Beyanı
- E-ticaretin Gümrük İdarelerine Etkisi
- Cıtes Konvansiyonu
- Gözetim Uygulamaları
- İhtisas Gümrüğü Uygulaması
- Cotıf Konvansiyonu
- Hariçte İşleme Rejiminde Taahhüt Kapatma
- Dış Ticaret Uygulamalarında Devlet Yardımları
- Geri Kazanım Katılım Payı
- Kullanılmış Veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatı
- Son Dönem İlave Gümrük Vergisi (igv) Kararları
- Eximbank Desteklerinde Son Durum
- Brüksel Kuralları Ve Konteyner İle Deniz Taşımacılığı
- Yys Ve Oks Avantajlar Dezavantajlar
- Dahilde İşleme Rejiminde Taahhüt Kapatma
- Transit Ticaret Ve Yeniden İhracat
- Yazılım İhracatı Nasıl Yapılır?
- Menşe Saptırması
- Geri Gelen Eşya
- Gemi Kontrolleri
- Elleçleme İşlemlerine İlişkin Düzenlemeler
- Gemilere Verilen Akaryakıtlarda Damga Vergisi
- İthalatta Yerinde Gümrükleme Nedir?
- Gümrük Ve Dış Ticaret Açısından Covıd-19 Tedbirleri
- Bitcoin Lojistik Sektörünü Sonsuza Kadar Değiştirebilir Mi?
- Banka Ödeme Yükümlülüğü (böy) / Bank Payment Oblıgatıon (bpo)
- Koronavirüs (covıd-19) İle İlgili Taşımacılık Ve Dış Ticaret Alanında Alınan Önlemler
- İgv, Emy Cezaları İle İlgili Yargıdaki Flaş Gelişmeler
- Diib, Ytb Ve Hibe Kredi Uygulamaları
- İncoterms Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Gümrükleme
- Yatırım Teşvik Belgesi
- Yys Belgesi Nasıl Alınır?
- Oksb Belge Alımı Hakkında
- İhracat Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- İhtisas Gümrüğü Nedir? Önemi Nelerdir?
- Gümrük Müşavirliği Nedir?
- Blockchain
- Güney Kore Menşe Beyanları Yeniden Değerlendirilecek
- Dijital Hizmet Vergisi Nereden Çıktı ?
- Incoterms 2020 (uluslararası Teslim Şekilleri 2020 Versiyonu)
- Kuruluşunun Birinci Yılında Ticaret Bakanlığı