BÜLENT OTUZ
UGM Bölge Satış Müdürü
Yapay zekânın oluşturacağı yeni bir teknolojik dalganın yükselişi ile karşı karşıya kaldığımız bir anın eşiğinde duruyoruz. Bu ölçüde dönüştürücü potansiyeli olan teknolojilere daha önce tanık olmadık. Yapay zekâ ile evrenin sırlarını öğrenebilir, çözemediğimiz hastalıkları tedavi edebilir ve hayal gücünü zorlayan yeni sanat ve kültür biçimleri yaratabiliriz. Bugün birçok işin makinelerle yapılacağı yeni bir teknoloji devrimi başlamak üzere. Ancak, “işlerin tamamen otomatikleştirilmesinin” ekonomik etkilerini çözmeyi başarsak bile, yaşam kalitesi üzerindeki sonuçları belirsizliğini korumaktadır.
“Yeteri kadar gelişmiş herhangi bir teknolojinin sihirbazlıktan farkı yoktur.”
Arthur C. Clarke, 1962
BİLGİ TOPLUMU
19. yüzyılda Büyük Britanya İmparatorluğu’nda nitelikli (zanaatkâr) İngiliz tekstil işçilerinin başlattığı Luddite başkaldırısı, düşük becerilere sahip işçilerin makineleri kullanarak daha hızlı iş yapmalarına bir tepki olarak ortaya çıktı. İki yıl süren ve makinelerin tahrip edildiği başkaldırı 1813 yılında bastırıldı ve isyancılara verilen sert cezalarla son buldu.
Bir grup iktisatçı, yeni teknolojilerin gelmesiyle ortaya çıkan işsizliğin geçici olduğuna inanıyor. Kaybolan işlerin yerine yenileri geliyor ve bir süre sonra yeni koşullar altında kriz sona eriyor. Sanayi toplumunun tarihi de bunu doğrular nitelikte. Önce tarım alanına mekanik otomasyon teknolojileri geliyor ve tarımdan imalat sanayiine bir işçi akışı oluyor; daha sonra imalat sanayiine otomasyon teknolojileri gelince ya da bu işler ucuz emek ülkelerine taşınınca imalat sanayiinden hizmet sektörüne bir akış oluyor.
Peki, Luddite örneğine bakarak bugün yaşamakta olduğumuz bilgi toplumuna geçişi aynı şekilde görebilir miyiz? Eğer öyle ise sanayi toplumundan nasıl bir toplum örgütlenmesine geçiyoruz? Kimileri yeni toplum düzenine bilgi toplumu diyor.
Bilgi toplumu şöyle sınıflandırılabilir:
a)Sermaye sahibi sınıf
b)Nitelikli emekçiler (Bilgiye dayalı ekonomik değerleri yaratan ve yaratılan zenginlikten en büyük payı alan kesim.): Bu gruptaki başarılı emekçiler bir adım sonra yüksek gelir sahibi olup sermaye sahipleri sınıfına katılabilirler. Bu kesime en belirgin örnek melek yatırımcılardır.
c)İmalat sanayiinde çalışan mavi yakalı (el emeği) rutin iş gücü: İmalat sanayinde çalışan mavi yakalı kesim aşama aşama teknolojik gelişmeye ve ücretlere bağlı olarak makinelerle ikame edilebilen emekçilerden oluşuyor. Sürekli işsizlik tehlikesi ile karşı karşıya olup bu tehlike bazen robotların devreye girmesi, bazen de üretimin ucuz emek ülkelerine kayması şeklinde olabiliyor.
d)Hizmet sektöründe çalışan ve rutin zihinsel üretim yapan beyaz yakalılar: Özellikle yapay zekâ tekniklerinin son yıllarda artması ile hizmet sektöründe çalışan beyaz yakalıların da otomasyonla ikamesi söz konusu.
e)Hizmet sektöründe insan insana çalışan kesim (Garsonlar, otel personeli, öğretmenler, hastabakıcılar vb.): Sürekli güler yüzlü ve iyi huylu olmak zorunda olan bu kesimin rekabet nedeniyle düşük ücretlere zorlanıyor ancak otomasyona karşı kültürel nedenlerle korunmaktalar. İnsanlar genellikle robotlardan değil insanlardan hizmet almak istiyor. Ancak genç nüfusun azaldığı Japonya gibi ülkelerde giderek artan sayıda robot hastabakıcılar ve yaşlılar için bakıcılar yer alıyor.
f)Devlet sektöründe çalışan bürokratlar: Bu grup siyasetin koruması altında otomasyon tehlikesinden şimdilik uzak tutuluyor.
Bilgi toplumunu sanayi toplumundan ayıran temel fark; somut ürün olsun, hizmet olsun üretilen değerin büyük bölümünün tasarım aşamasında gerçekleşmesi ve bu nedenle toplam değeri yaratanın da doğal kaynaklar ve rutin emekten çok daha fazla nitelikli, yaratıcı emek olmasıdır. Bu durumda gerek rutin iş gücünün makine ile ikamesi gerek küresel teknolojik erişimin sağladığı “en iyilerin hâkimiyeti” ulusal düzeyde gelir eşitsizlikleri oluşturmaktadır. Makineler ile yaratıcı güce sahip emeğin arasında kalan milyarlarca sıradan emekçinin durumu zorlaşıyor.
YAPAY ZEKÂ…
Zekâ, belirlenen hedeflere ulaşmak için doğru eylemlerde bulunabilme yeteneği ile ölçülür. Algılama, düşünme, öğrenme, icat etme gibi diğer tüm zekâ özellikleri ancak hedeflerimize ulaşmaya yaptıkları katkı ölçüsünde değerlendirilebilir. Aynı şekilde makineler de belli amaçlara ulaşabilmek için seçtiği yöntemlerin uygunluğu ölçüsünde anlaşılabilir. Makinelerin insanlar gibi hedefleri olamayacağına göre bu hedefler ancak insanlar tarafından belirlenip makinelere yüklenir ve bu amaca hizmet etmeleri için çalıştırılırlar. Bu eylem, toplumumuzun teknolojik temellerinde sürekli tekrarlanır. Jumbo jetlerden insulin pompalarına kadar her şey için tasarlanan otomatik kontrol sistemlerinin görevi, hedeflenen davranıştan sapmayı en aza indirecek şekilde belirlenmiştir.
Literatüre 1955 yılında giren yapay zekâ ( AI - Artificial Intelligence) artık kullandığımız birçok ürün, hizmet ve cihazlarda yer alıyor. Yaşamın her alanında, on yıl önce imkânsız görülen tekniklere dayalı bir dizi uygulama var. 2011 yılında yapay sinir ağlarının kullanıldığı derin öğrenmenin gelişimi ile yapay zekânın üç önemli alanında - konuşma tanıma, yüz tanıma, görsel nesne tanıma ve tercüme – önemli atılımlara yol açtı. Yapay zekâ cep telefonunuzda veya evinizde; Apple’ın Siri’si, Amazon’un Alexa’sı veya Microsoft’un Tay’ı gibi uygulamalarda karşınıza çıksa da, aynı zamanda finans, savunma sistemleri ve kamu güvenliği gibi birçok önemli konuda kararlar veriyor, web siteleri oluşturuyor, borsada küçük dalgalanmaları tespit ederek hisse alım satımında en uygun zamanı belirleyebiliyor. Yapay zekâ, her geçen gün tüm dünyada popülerlik kazanıyor. Giderek artan sayıda insan, yapay zekâ alanında uzmanlaşıyor. 2020 yılında Amerikan yapay zekâ girişimleri yaklaşık 38 milyar dolar fon topladı. Asya’daki firmalar ise 8 milyar dolar fon büyüklüğüne ulaştı.
YAPAY ZEKÂYLA ANTİBİYOTİK KEŞFİ
Aynı yılın başlarında MIT’ten (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) araştırmacılar, o zamana kadar bilinen tüm antibiyotiklere direnç gösteren bakterileri öldürebilen yeni bir antibiyotiğin keşfini duyurdular.
Yeni bir ilacın geliştirilmesi, araştırmacıların binlerce olası molekülle başlayarak, deneme yanılma ve tahmin yürüterek belli sayıda adaya indirip yıllarca süren çok pahalı ve özenli bir süreç yönetmeyi gerektirir.
MIT bundan farklı bir şey yaptı ve yapay zekâyı işin içine kattı. Araştırmacılar, ilk olarak iki bin bilinen molekülden oluşan bir eğitim seti oluşturdular. Eğitim seti, her bir molekül hakkında atom ağırlığından, içerdiği bağ türleri ve bakteri çoğalmasını engelleme yeteneğine kadar değişen verileri kodladı.
Yapay zekâ, bu eğitim setinden, antibakteriyel olduğu tahmin edilen moleküllerin özelliklerini öğrendi. Eğitim tamamlandığında, araştırmacılar yapay zekâya 61.000 molekül, FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi - U.S. Food and Drug Administration) onaylı ilaçlar ve doğal ürünlerden oluşan bir kütüphaneyi: yapay zekânın antibiyotik olarak etkili olacağını öngördüğü, bilinen hiçbir antibiyotiğe benzemeyen ve toksik olmayan molekülleri taraması talimatını verdiler. 61.000 molekül arasından sadece bir molekül bütün kriterleri karşıladı. Araştırmacılar bu yeni antibiyotiğe halicin adını verdiler. Uzmanlar, geleneksel Ar-Ge yöntemleriyle bu ilaca ulaşmanın mümkün ancak çok pahalı ve uzun süre alıcı olduğunu belirttiler.
HASTALIK TEŞHİS SÜREÇLERİNDE YAPAY ZEKÂ…
Yapay zekâ teknikleri ile görüntü işleme ve tanıma konusunda çok ilerlemiş olan teknolojiler tıpta görüntüye dayalı teşhis uzmanlığına sahip radyoloji alanına giriyor. Daha da genelde, hastalık teşhis süreçlerinde yapay zekâ tekniklerinin çok daha hızlı ve doğru çalışan örneklerle radikal otomasyon olanaklarını tıp alanına sokabileceğine dair göstergeler çoğalıyor. Benzer biçimde hukuk konusunda geçmiş dava ve örnekleri inceleyerek hâkim ve avukatlara destek olacak yapay zekâ programları hukuk alanında danışman uzman sayısını azaltabilecek gibi görünüyor.
BELKİ DE İNSANLARIN ARAÇ KULLANMASI YASAKLANACAK
Yapay zekânın gelişimi, konunun uzmanlarının beklentilerinin gerisinde kalsa da durmaksızın devam etmekte. 2004 yılında bazı ekonomistler, otonom (sürücüsüz) otomobillerin yakın gelecekte mümkün olmadığını savunuyorlardı ancak hemen bir yıl sonra 2005 yılında Stanford Üniversitesi’nde tasarlanan bir otomobil, Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından düzenlenen otonom araç yarışmasında 200 km den fazla yolu başarıyla katetti. On yıl sonra artık otonom araçların başarıları hakkında haberler çoğalmaya başladı.
Bu gidişle büyük olasılıkla önümüzdeki 30 yılda insanların kullandığı araçlara rastlanmayacak ve hatta belki de insanların araç kullanmaları yasaklanacak.
Otonom araçlar yaygınlaştıktan sonra sıra kargo hizmetlerinin otomatikleşmesine gelecek. Amazon gibi şirketler tedarik zincirlerini otomatikleştirmek için yoğun şekilde çalışmaktalar. Çinli otonom sürüş girişimi Inceptio Teknoloji, kamyonlarının 100 milyon kilometreyi kazasız katettiğini ve bunun otonom sürüş uzun mesafe lojistik endüstrisi için bir rekor olduğunu belirtiyor. Yapay zekânın bilişsel yetenekleri, (1999 yılında satranç, 2011 de Jeopardy, 2016 da Go oyunlarını kazandı) durumsal farkındalığı ve fiziksel becerileri arttıkça, otomatikleşecek işlerin listesi her geçen gün uzuyor.
KARA MAYINLARINI YÜZDE 92 TAHMİN EDEBİLİYOR
Amerikan Hava Kuvvetleri Vista adı verilen yapay zekâ kontrollü bir F-16 savaş uçağı ile bir saatten fazla süren deneme uçuşu yapıldığını bu teknolojiyi kullanmamanın bir güvenlik riski oluşturduğunu belirtiyor. Yapay zekânın kara mayınlarının yerini yüzde 92’ye varan doğrulukla tahmin edebildiği söyleniyor. Google paylaştığı bir blog gönderisi ile Alphafold 3 yapay zekâ modelini tanıttı. Şimdiye kadar AlphaFold modelleri proteinlerin yapılarını tahmin ediyordu. Modelin yeni versiyonu AlphaFold3 ise proteinlerin ötesinde DNA, RNA ve ligand gibi yaşamın temel moleküllerinin karmaşık yapılarını ve etkileşimlerini tahmin etme konusundaki yeteneği ile öne çıkıyor. Yapay zekânın dünyamızda ne kadar devrim yarattığı, teknolojiyle ilgili medyada yer alan yayınların ölçeğinden açıkça görülüyor. Yeni bir analize göre dünya medyasında her 24 saniyede bir yapay zekâya ilişkin bir hikâye yayımlanıyor.
TEKNOLOJİK İŞSİZLİK…
Yapay zekânın önlenemez yürüyüşü, Herbert Simon’ın 1956 yılında “makineler gün gelecek insanları yaptığı her işi yapabilecekler” öngörüsünün haklılığını gösteriyor. 2045 yılına kadar makinelerin birçok işi yapabileceğine artık herkes inanıyor. Traktörlerin tarım üretiminde atların rolünü önce azaltıp sonra tamamen ortadan kaldırdığı gibi, üretimde insanların rolünün de giderek azalacağı kesin. Bankamatikten para çektiğimizde veya havaalanında kiosklarda check-in işlemi yaptığımızda teknolojinin insan emeğini nasıl işinden ettiğini görebiliriz.
BOŞ ZAMAN ETKİNLİKLERİ ARTACAK!
Banka şubelerinin yakında personelinin yarısını işten çıkarabileceğini öngörülüyor. McKinsey Global kuruluşunun 2017 yılında hazırladığı bir rapora göre; küresel düzeyde otomasyona girebilecek etkinlikler toplam 15.8 trilyon ABD dolarlık ücrete karşılık 1.1 milyar tam zamanlı eş değer emekçiyi kapsıyor. Gerek ücret gerekse emekçi sayısı olarak bu miktarların yarısı Çin, Hindistan, ABD ve Japonya ekonomilerinde yer alıyor. Peki, o zaman bu insanlar ne yapacak? Tipik cevap: Boş zaman etkinlikleri artacak. Elbette ekonomik sistem, milyarlarca insanın boş kalması durumunda yeniden köklü bir yapılanmaya gereksinim duyacak. Belki de az sayıda varlıklı, çok sayıda devlet yardımları ile ayakta duran bir toplum yapısı ortaya çıkacak. Bu, eski Roma’nın çöküş döneminde işsiz kitleleri oyalamak amaçlı bedava ekmek ve sınırsız eğlence uygulaması olan “panem et cincenses” i hatırlatıyor. Bunun parlak bir gelecek olduğunu sanmıyorum. Bir işe yaramanın insan ruhu için gerekli olduğuna inanıyorum.
TANRI’NIN SÖZÜNÜ DİNLEMEMENİN SONUCU!
İncil’in Yaradılış Kitabı’nda ve Tevrat’ta anlatılan hikâyeyi herkes bilir. Tanrı, yarattığı Âdem ile Havva’yı cennete koyar ve onlara “Her şeyi yiyin ama iyilik ve kötülük bilgisini taşıyan yasak ağacın meyvesinden yemeyin.” der. Şeytan, Havva’yı kandırır meyveyi yedirir, Havva da Âdem’i aynı meyveyi yemesi için ikna eder. Bu olay, ikisinin de cennetten kovulmasına yol açar. Tanrı. Âdem’e “Meyvesini yeme dediğim ağaçtan yediğin için toprağı senin yüzünden lanetledim yaşam boyu emek vermeden yiyecek bulamayacaksın, yaratılmış olduğun toprağa dönünceye kadar ekmeğini alın teri dökerek kazanacaksın.” der. Demek oluyor ki, bu hikâyeye göre geçimimizi sağlamak için çalışma ihtiyacımız, Tanrı’nın sözünü dinlememenin sonucudur.
İnsanların cennetten kovulmadan önce ve sonrasını düşünelim. Kovulmadan önce Âdem ile Havva, cennette tabiri caizse ekmek elden su gölden zaman geçirdiler. Maymunlardan daha iyi bir hayatları olduğu söylenemez. Yeryüzüne geldikten sonra çalışmak zorunda kaldılar. Çalışmak onları yaratıcı yaptı. Avlanmayı öğrendiler, ateşi, tekerleği keşfettiler, tarımı ve sonunda Sanayi Devrimi’ni gerçekleştirdiler. Bunların hepsi, insan uygarlığını dönüştüren, tarihin seyrini sonsuza dek değiştiren keşiflerdir.
EVRENİN SIRLARI, ÇÖZÜLEMEYEN HASTALIKLARIN TEDAVİSİ…
Şimdi; yapay zekânın oluşturacağı yeni bir teknolojik dalganın yükselişi ile karşı karşıya kaldığımız bir anın eşiğinde duruyoruz. Bu ölçüde dönüştürücü potansiyeli olan teknolojilere daha önce tanık olmadık. Yapay zekâ ile evrenin sırlarını öğrenebilir, çözemediğimiz hastalıkları tedavi edebilir ve hayal gücünü zorlayan yeni sanat ve kültür biçimleri yaratabiliriz.
Bugün birçok işin makinelerle yapılacağı yeni bir teknoloji devrimi başlamak üzere. Ancak, işlerin tamamen otomatikleştirilmesinin ekonomik etkilerini çözmeyi başarsak bile, yaşam kalitesi üzerindeki sonuçları belirsizliğini korumaktadır.
İŞ YAPMADAN İYİ BİR HAYATA SAHİP OLUNABİLİR Mİ?
Bugün karşı karşıya olduğumuz soru, iş yapmadan iyi bir hayata sahip olup olamayacağımızdır. Uzun vadede yapay zekânın, neredeyse tüm mevcut insan iş gücünü otomatikleştirmesi muhtemel. Bu sadece kamyon şoförlüğü gibi düşük beceri gerektiren işleri etkilemeyecek. Daha önce gördüğümüz gibi doktorlar, avukatlar ve muhasebeciler gibi yüksek nitelikli profesyoneller bile risk altında.
Tüm işleri makineler yapsa bize de bir düzenli gelir desteği sağlansa nasıl olur? Geçim derdi olmayan hayat pembe bir hayat olmaz mı? İş yoksa öğrenme ve beceri geliştirmeye de gerek olmaz. Öğrenmeyen ve becerisi olmayan ve bildiklerini gelecek nesillere aktaramayan, tamamen makinelere bağlı insanların hayat nasıl devam edecek? Yapay zekânın varlığında insanlığın kendini nasıl meşgul edeceği, günümüz toplumunun karşı karşıya olduğu en temel sorudur.
Kaynak:
1-Prof. Kemal İnan ile söyleşi, Birikim Dergisi, Ocak 2019
2-Moshe Vardi, The future of work Pacific Standard, Haziran 2017
3-The age of AI E. Scmidt, H. Kissinger, D. Huttenlocher, 2021
- Ünsped Gümrük Müşavirliği (ugm) Laboratuvarı’ndan İhracatçılara Skdm (cbam) Desteği
- Gümrük Birliğinin Güncellenmesinde Umut Işığı Doğdu Mu?
- Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Remzi Akçin'in 19.08.2024 Tarihinde Röportajı Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- İthalat Arzulanan Hızla Düşmüyor
- Genel Müdürümüz Rıza Mehmet Korkmaz’ın “ünsped Ar-ge Merkezi İle Dış Ticaret İşlemlerinde Dijital Dönüşümü Gerçekleştiriyor.” Başlıklı Röportajı, 16.07.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Dir Den Vazgeçmek
- Gümrük Müşavirliği’nde İlk Akredite Kimya Laboratuvarı
- Ünsped’in Kurumsal Derecelendirme Notu 9,53’e Yükseltildi
- İsrail Ambargosu
- Irak’a Fiziki Yatırımdan Önce Zihni Yatırım Gerek
- Ticari Veriler Güvende Mi?
- Orta Koridoru İşletmek
- Gözetim Önlemi Eşik Fiyatı
- Konya Ovasında Bir Uzaylı
- "beyannamede Düzeltme Kabahat Mi?"
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In “hariçte İşleme İzin Belgesine Fren" Başlıklı Yazısı, 18.03.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In “yeşilde İhracatı Mı Yatırımı Mı Teşvik Etmeli ?" Başlıklı Yazısı, 04.03.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In “tarife Dışı Engel Nedir, Ne Değildir?" Başlıklı Yazısı, 26.02.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In ‘‘avrupa Çiftçi Eylemleri ’’ Başlıklı Yazısı, 19.02.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In ‘‘kızıldeniz Açmazı ’’ Başlıklı Yazısı, 05.02.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Genel Müdürümüz Sayın Rıza Mehmet Korkmaz'ın ‘‘ürünü En Hızlı Ve En Uygun Maliyete Alıcısına Ulaştıran Ülke Bir Adım Önde Olacak ’’ Başlıklı Yazısı, 26.01.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In ‘‘dış Ticaret Ve Gümrük Mevzuatı Değişiklikleri ’’ Başlıklı Yazısı, 22.01.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In ‘‘keşke Olsa’’ Başlıklı Yazısı, 08.01.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Hüzün Kapısı'nı Güven Kapısı'na Çevirmek Başlıklı Yazısı, 01.01.2024 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Fiktif Kıymetten Kemiksiz Kdv Başlıklı Yazısı, 11.12.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurul Başkanımız Remzi Akçin'in In Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı'nda İhracatımızın Seyri Başlıklı Yazısı, 30.10.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Ekonominin Yüz Yılı Başlıklı Yazısı, 06.11.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Baharat Yolu İşlemez Başlıklı Yazısı, 02.10.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In ''ihracat Keyif Veriyor Mu?'' Başlıklı Yazısı, 11.09.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi Gazetesinde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Ab Rusya’yı Sıkıştırmaya Devam Ediyor Başlıklı Yazısı, 10.07.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Kuşak Ve Yol – Küresel Geçit Çekişmesi Başlıklı Yazısı, 07.08.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Gümrükleme Süreçlerimizi Uçtan Uca Dijitalleştiriyoruz.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In İstisnai Kıymetle Beyan Açmazı Başlıklı Yazısı, 12.06.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Dahilde İşleme Rejimi’nin İhracata Katkısı Başlıklı Yazısı, 22.05.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In İhracatımız Gururlandırıyor Mu? Başlıklı Yazısı, 17.04.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Vergi Ödememe Alışkanlığı Başlıklı Yazısı, 20.03.2023 Tarihinde Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Deprem Sonrası Dış Ticaret Düzenlemeleri Başlıklı Yazısı, 20.02.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Dış Ticaret Ve Gümrükte 2023 Düzenlemeleri Başlıklı Yazısı, 23.01.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Gümrük Usulsüzlük Cezası Ve Fazla Mesai Ücretleri Başlıklı Yazısı, 02.01.2023 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Bir Dtö Komedisi Başlıklı Yazısı, 26.12.2022 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Gümrük İdaresinin Kurbanı: Lübnan Başlıklı Yazısı, 19.12.2022 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Domatesin Rusya Yolculuğu Başlıklı Yazısı, 05.12.2022 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Kamyoncu Cephesinde Yeni Bir Şey Yok Başlıklı Yazısı, 21.11.2022 Tarihinde Nasıl Bir Ekonomi'de Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Savaşın Galibi Mağlubu Olmaz Başlıklı Yazısı, 07.11.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Deniz Taşımacılığı Ve Limanlarımızın Durumu Başlıklı Yazısı, 24.10.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Genel Müdürümüz Rıza Mehmet Korkmaz Tedarik Zinciri Yönetimi Derneği'nin Dergisi Tedar'da ''dünyaya Açılan Kapılar: Gümrükler'' Konulu Makalesi İle Yer Aldı.
- Yönetim Kurulu Başkanımız Remzi Akçin ''en Kritik Konu Kendi Kendine Yetebilir Olmak'' Konulu Yazısı Time Medya Özel Sayısında Yer Aldı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Diyagram İktisatçılarının Çöküşü Başlıklı Yazısı, 10.10.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Afrika Ne Kadar İlgi Alanımızda? Başlıklı Yazısı, 26.09.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Bilişim Sektörü-otomotiv Sektörü Bütünleşmiş Durumda Başlıklı Yazısı, 12.09.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Ekotürk Tv’de Türkiye’nin Dış Ticarette Değişen Dengeleri Ve Fırsatları Konusunu Değerlendirdik
- Yönetim Kurulu Üyemiz H. Cahit Soysal' In Türkiye Ticaret Merkezleri Mi, E-pazar Yerleri Mi? Başlıklı Yazısı, 29.08.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın Gecekondu Bölgesinde Villa Sahibi Olmak Başlıklı Yazısı, 22.08.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın “just-ın Time” Sisteminden Uzaklaşıyoruz Başlıklı Yazısı, 08.08.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın Sta Sonrası İngiltere İle Ticaret Başlıklı Yazısı, 25.07.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın Döviz Politikasına Muhalif Fon:kkdf Başlıklı Yazısı, 04.07.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Ugm’den Avrupa’da Hizmet Atağı Haberi Dünya Gazetesi'nde
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın Dış Ticarette Gıda Arz Güvenliği Politikası Başlıklı Yazısı, 20.06.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Yönetim Kurulu Üyemiz H.cahit Soysal'ın Ekonomide Neye İnanırım Neye İnanmam Başlıklı Yazısı, 30.05.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Satınalma Dergi'sinde Ürün Geliştirme Uzmanımız Hasan Baytok'un Metaverse De Bizi Görecek Mi? Konulu Makalesi İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın Güvenli Liman Olmadan Döviz Girişi Zor Başlıklı Yazısı, 09.05.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın Gümrük Müşavirliği İhtiyacı Giderek Artıyor Başlıklı Yazısı, 18.04.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın Uluslararası Hava Taşımacılığına Türk Başkan Başlıklı Yazısı, 28.03.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın ''önce İtibar, Sonra Para Kazanmak'' Başlıklı Yazısı, 21.03.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın ''savaş Dış Ticareti Zora Soktu'' Başlıklı Yazısı, 14.03.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın ''dış Ticarette Kaybedilen Döviz'' Başlıklı Yazısı, 21.02.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın ''ekonomide İyi Niyetli Değil, Öngörülü Olmalı'' Başlıklı Yazısı, 14.02.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Sabah Gazetesi'nde Milli Markalar Başlığı Altında Söz Veririz İlanımız İle Yer Aldık.
- Forbes - İnsana Yatırım Yapan Şirketler & Markalar
- 37 Yıllık Tecrübenin Adı: Ünsped Gümrük Müşavirliği
- Gümrük Ve Ticaret Dünyası Dergisi 96. Sayısında Yer Aldık
- Turktrade'in Durum Dergisi'nde Yer Aldık
- Gümrük Ve Ticaret Dünyası Dergisi'ndeydik
- Gümrük Ve Ticaret Dünyası Dergisi'ndeydik
- Kurumsal Yönetim Dergisi'ndeydik
- Gümrük Dünyası Dergisi'ndeydik
- Forbes Dergisi'nde Yer Aldık
- Divan Dergisi 23. Sayısındayız
- Dünya Gazetesi'nde Yer Aldık
- Ünsped'in Mottosu Sürdürülebilirlik Başlığı İle Oda Dergisi'nde Yer Aldık
- Odavizyon Dergisi' Nin 100. Sayısındayız
- Oda Dergisi Kasım - Aralık Sayısındayız
- Ceo' Muz Dünya Gazetesi İle Röportaj Gerçekleştirdi
- Odavizyon Dergisindeyiz
- Türkiye Lojistik Kataloğundayız
- İstanbul Ticaret Gazetesinde Yer Aldık
- Oda Dergisi Eylül - Ekim Sayısındayız
- Kariyer Dergisinde Yer Aldık
- Taşımacılar.com Haber Portalında Yer Aldık
- Şirketimiz Üst Düzey Yönetici İstihdamı İle Yine Gündem Oldu
- Hedef Dergisi 248. Sayısında Ceo' Muz Röportajı İle Yer Aldı
- Hedef Dergisi'nde Yer Aldık
- Oda Dergisi Temmuz - Ağustos Sayısındayız
- Alman-türk Ticaret Ve Sanayi Odası’nın 20. Yılı Özel Yayınında Yer Aldık
- Oda Dergisi Mayıs - Haziran Sayısındayız
- İsveç Ticaret Odası'nın Mayıs Ayı E-bültenindeyiz...
- Gümrük Dünyası Dergisi 80'inci Sayısındayız
- Gümrük&ticaret Dergisindeyiz...
- Oda Dergisi Ocak - Şubat Sayısındayız
- İkinci Kez Teid Anasayfası Haberlerindeyiz!
- Gümrük Dünyası Dergisi 79'uncu Sayısındayız
- Gesiad Business Dergisinin 11'inci Sayısında Yer Aldık
- Ahk Oda Dergisindeyiz
- Oda Dergisi 2013 Sayısı
- Ahk Yıllık Rapordayız
- Deik Üye Katalogundayız
- İhracat Dergisi'ndeydik
- Dünya Gazetesi Röportajımız
- Oda Dergisindeydik
- Turktrade Durum Dergisi'nde Yer Aldık
- Blockchainarmy Kurucu Başkanı Erol User Yönetim Takımı Toplantımızın Konuğu Oldu
- ''kuruluşunun Birinci Yılında Ticaret Bakanlığı'' Konulu Makalemiz İle Satın Alma Dergisi'nde Yer Aldık
- Timreport Dergisi'nin Ekim Ayı Sayısında Yer Aldık
- Hürriyet Gazetesi'nde Yer Aldık
- Gümrük Ve Ticaret Müfettişleri Dayanışma Derneği'nin 102. Sayısında Yer Aldık
- "gaziantep Ekonomi, Dış Ticaret Ve Yatırım Buluşması-piyasalarda 2020 Beklentileri" Konulu Paneldeydik
- Satınalma Dergisi'nde ''hedef 2023 İhracatta Yeni Vizyon'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Dünya Gazetesi'nde "gümrük Kanundaki Değişiklikleri'' Ele Aldık
- Sabah Gazetesi Yazarı Okan Müderrisoğlu' Nun Köşe Yazısından...
- Satınalma Dergisi'nde ''ithalatın Düşmesi Gerçekten İyi Mi?'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Turktrade Durum Dergisi'nin Kasım Ayı Sayısındaydık
- Sabah Gazetesi'nin Blockchain Konulu Özel Konu Dosyasında Yer Aldık
- Şeffaflık Ödülü Reklam İlanımız İle Hürriyet, Sabah Ve Dünya Gazetelerinde Yer Aldık.
- Divan Dergisi'nde Söz Veririz Reklam İlanımız İle Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya ''başlarken...'' Konulu Yazısı İle Dünya Gazetesi'nde Yer Aldı
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya, Ticaret Bakan Yardımcımız Sayın Rıza Tuna Turagay İle Ticaret Savaşlarını Ve Türkiye'nin Riskleri Ve Fırsatlarını Konuştu
- Ugm Kurumsal Iletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "türkiye, Limanlarından Daha Fazla Gelir Elde Edebilir" Başlıklı Yazısı, 27.01.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya ''göklerdeki Başarılı Türk İş İnsanı'' Konulu Sn. Zeydan Öncü İle Gerçekleştirmiş Olduğu Röportajı İle Dünya Gazetesi'nde Yer Aldı.
- Timreport Dergisi'nde Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "birileri Bizi Dinliyor" Başlıklı Yazısı, 10.02.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde ''lojistik Merkezler'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "zonguldak Çıkış Yolunu Arıyor" Başlıklı Yazısı, 17.02.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "alın Teri Dönemi Bitti" Başlıklı Yazısı, 24.02.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı
- Dünya Gazetesi’nin 40. Yılında Ugm Kurumsal İletişim Direktörü Sami Altınkaya, Ege Bölgesi’nin İhracat Birincisi, Sun Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk İle ‘dijital Dönemde Büyüme Ve Yatırımlar ‘ Konusunu Ele Aldı
- Ugm Kurumsal Iletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "savunma Sanayinin İlacı Yerli Ve Milli Takım Tezgahlarından Geçiyor" Başlıklı Yazısı, 09.03.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı
- Ugm Kurumsal Iletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "koronavirüs Dijitalizmi Hızlandırıyor" Başlıklı Yazısı,16.03.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal Iletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "dış Ticaretin Unutulan Oyuncusu" Başlıklı Yazısı,23.03.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "durmak Yok Yola Devam. Ama Nasıl? " Başlıklı Yazısı, 30.03.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "sesimi Duyan Var Mı?" Başlıklı Yazısı,06.04.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "ar-ge’ye Yatırım Yapanlar Kazanıyor" Başlıklı Yazısı, 13.04.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "e-ihracat İle Aracısız Ve Toptan Satış Dönemi Başladı" Başlıklı Yazısı, 20.04.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "hesap Verebilir Olmak" Başlıklı Yazısı, 27.04.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "korona Sonrasına Hazırlık Yapıyor Muyuz?" Başlıklı Yazısı, 04.05.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Satış Direktörümüz Selmin Yazıcı Serim '' Dış Ticaret Yapan Firmalar Nelere Dikkat Etmeli? '' Konulu Makalesi İle Satınalma Dergisi'nin Mayıs Ayı Sayısında Yer Aldı
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "devir Hesap Devri" Başlıklı Yazısı, 11.05.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "101 Yıldır Verilen Mücadele" Başlıklı Yazısı, 18.05.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "analitik Düşünce İle Tüm Kapıları Açabiliriz" Başlıklı Yazısı, 01.06.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "gümrüklerde Yapılacak Reform Türkiye’yi Uçurur" Başlıklı Yazısı, 08.06.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Teknik Düzenlemeler Koordinatörümüz Sabri Hüsrev '' Covıd-19 Pandemisi Ve Yeni Kanun Sürecinde Dış Ticarette Uygunluk Değerlendirmesi'' Konulu Makalesi İle Satınalma Dergisi'nin Haziran Ayı Sayısında Yer Aldı
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "sorunu Ötelemek Krizi Çözmez" Başlıklı Yazısı, 15.06.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "vasatizm Hastalığı" Başlıklı Yazısı, 22.06.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "bir Gemi Bir Şehrin Ve Ülkenin Kaderini Nasıl Değiştirir?" Başlıklı Yazısı, 29.06.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "dış Ticarette Çıkış Yolu" Başlıklı Yazısı, 06.07.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Bilgi Teknolojileri Müdürümüz Serkan Ayverdi ''ünsped Gümrük Müşavirliği’nde, Robotik Süreç Otomasyonu Ve Dijitalleşme'' Konulu Makalesi İle Satınalma Dergisi'nde Yer Aldı
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "olmak Ya Da Olmamak" Başlıklı Yazısı, 13.07.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "iso 500'ü Doğru Okumak Gerek" Başlıklı Yazısı, 20.07.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "danıştay Ordinoya Geçit Vermedi" Başlıklı Yazısı, 27.07.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ünsped Gümrük Müşavirliği Genel Müdürü Rıza Mehmet Korkmaz, Tedarikdeki Gelişmeleri Ve Yeni Dönemde Ortaya Çıkan Fırsatları Dünya’ya Yazdı.
- Ugm İnovasyon Yöneticimiz Adnan Öncevarlık'ın Kaleminden "chatbot Nedir ?" Makalesi
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "üretimin Nabzını Tutmak İçin Kayseri'deyiz" Başlıklı Yazısı, 10.08.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Danıştay Yasakladı, Acenteler Bildiğini Okumaya Devam Ediyor" Başlıklı Yazısı, 17.08.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Sanayinin Nabzını Konya'da Tuttuk " Başlıklı Yazısı, 24.08.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Danıştay'ın Dış Ticaret Yapan Firmaları Uyandıran Kararı " Başlıklı Yazısı, 31.08.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Yönetim Kurulu Üyemiz Sn. Cahit Soysal'ın Makalesi ''tıbbi Maske – Atlıkarınca – İplik'' Başlığıyla Satınalma Dergisi Eylül Sayısında Yer Aldı
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Bursa'da Bir Dünya Devi" Başlıklı Yazısı, 07.09.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Skor Yapmak Mı, Yerli Üretim Mi?" Başlıklı Yazısı, 14.09.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Evdeki Hesap Pazara Uyuyor Mu?" Başlıklı Yazısı, 21.09.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Elti Yatırımları" Başlıklı Yazısı, 28.09.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Gümrüklerde Yeni Normal, Eski Alışkanlıkların Devamı" Başlıklı Yazısı, 05.10.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde ''serbest Bölgelerde Her Şey Serbest Midir?'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Covid - 19 Sonrası Adana'da Sanayi Ve Ticaret" Başlıklı Yazısı, 12.10.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Divan Dergi'sinin 27. Sayısında Genel Müdürümüz Rıza Mehmet Kokrmaz'ın ''covid-19 Salgınının Dünya Ve Türkiye Ekonomisine Etkileri'' Konulu Makalesi İle Yer Aldık
- Gümrük Ve Ticaret Müfettişleri Dayanışma Derneği'nin 106. Sayısında Yönetim Kurulu Başkanımız Remzi Akçin'in ''gümrük Müşavirlerinin Mali Sorumluluğu '' Konulu Makalesi İle Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Dünyada Neler Oluyor? " Başlıklı Yazısı, 19.10.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Korona İle Geçen Bir Yıl " Başlıklı Yazısı, 26.10.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "borçla Mı, Üretimle Mi? " Başlıklı Yazısı, 02.11.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın "geleceği Yakalamak İçin Dijitalleşmek Zorundayız " Başlıklı Yazısı, 09.11.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Eşyanın Menşe Konusundaki Son Durumu'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Türkiye’nin Çıkış Yolu " Başlıklı Yazısı, 16.11.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Türkiye Dış Ticaret Derneği (turktrade)'nin Kasım-aralık Sayısında Yer Aldık
- Ugm Kurumsal İletişim Direktörümüz Sami Altınkaya'nın " Çıkış Yolu Mesleki Ve Teknik Eğitimden Geçiyor " Başlıklı Yazısı, 23.11.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Limanlarımızdaki Kara Delik Kapanmıyor " Başlıklı Yazısı, 30.11.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " İşin Aslı Üretim Enflasyonunun Yüksek Olması " Başlıklı Yazısı, 07.12.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Zor Yıl 2020'' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Sadece Üretmek Yetmez Topluma Da Faydalı Olmalı " Başlıklı Yazısı, 14.12.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Birleşik Krallık Dağılır Mı? " Başlıklı Yazısı, 21.12.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Paranın Eski Patronu Uyarıyor " Başlıklı Yazısı, 28.12.2020 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Aynı Hatayı Tekrarlamayalım… " Başlıklı Yazısı, 04.01.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Dış Ticaret Açık Vermez, Zarar Eder " Başlıklı Yazısı, 11.01.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Taahhütname Gerekli Mi? '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Kriz Fırsata İşte Böyle Çevrilir " Başlıklı Yazısı, 18.01.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Dünya Gazetesi'nin, ''salgın Yılı 2020'nin Ödüllü Şirketleri'' Konulu Çalışmasında Yer Aldık.
- " Türkiye-birleşik Krallık Serbest Ticaret Anlaşmasının İki Ülke Ticaretine Etkilerinin Ele Alındığı Ve Genel Müdürümüz Rıza Mehmet Korkmaz'ın Da Panelist Olarak Katıldığı, Yysd Tarafından Düzenlenen Panele İlişkin Haber, Dünya Gazetesinde Yer Aldı"
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Rotamızı Belirlemeliyiz " Başlıklı Yazısı, 01.02.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Etik Ve İtibar" Başlıklı Yazısı, 08.02.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Gümrük Tarifesinin Belirlenmesinde Fiziksel Ve Kimyasal Analizler '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Dünya Ticaretine Farklı Bakış" Başlıklı Yazısı, 15.02.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Akıllı Makinelere, Teknolojiye Ve İnsana Yatırım Yapanlar Kazanıyor " Başlıklı Yazısı, 22.02.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Enerjide Noktayı Koyan Türkiye’nin Dinamik Şirketi " Başlıklı Yazısı, 01.03.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Dünya Gazetesi'nin, 41. Yılına Özel Çalışmasında Yer Aldık
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde ''yapay Zeka Üzerinden Dış Ticaretin Olmazsa Olmazı: Nomanklatür '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Teknoloji İle Üreten, Bilgiyi Paylaşan Sanayi Devi " Başlıklı Yazısı, 08.03.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Dış Ticarette Kadın Patron Sayısı Artıyor " Başlıklı Yazısı, 15.03.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " İstihdam Ve Katma Değerli Üretim Sağlayan Yabancı Sermaye Candır" Başlıklı Yazısı, 22.03.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Üretimin İçinden Gelen Sanayici" Başlıklı Yazısı, 05.04.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Çıkış Yolu Hızlı Ve Güvenli Dış Ticaret" Başlıklı Yazısı, 11.04.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Elektrikli Araçlar Ve Tedarik Zinciri Üzerine Aykırı Bir Deneme '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Dış Ticaret Dedikoduları" Başlıklı Yazısı, 19.04.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Kobi’lerin Abd Hayali Gerçek Oldu " Başlıklı Yazısı, 29.03.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Dış Ticaretin Cingözlerine Kim Dur Diyecek?" Başlıklı Yazısı, 26.04.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Akıl Teri İle Yaratılan Katma Değer" Başlıklı Yazısı, 03.05.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Tacir Ahmet Devletin Kazanmasını İstiyor" Başlıklı Yazısı, 10.05.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' E- Ticaret Ve Covid-19’un Etkileri '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Dış Ticarette Durum Dergisi’nin Nisan 2021 Sayısında Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Sanayimizin İki Çılgın Türk’ü Robotlu Tezgâhlarla Dünyaya Kafa Tutuyor" Başlıklı Yazısı, 31.05.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde '' Brexit Sonrası İngiltere İle Ticaret '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Ünsped’den Gümrük Sektörü İçin Rehber Kitap
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Limanlarımızdan Kötü Kokular Yükseliyor" Başlıklı Yazısı, 28.06.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Dünya Gazetesi'nin ''ihracatın Yıldızları'' Konulu Kataloğunda Yer Aldık.
- Ekonomi Ve Haber Dergisi Kobi Yaşam’da Kurumsal Derecelendirme Notumuz İle Yer Aldık.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Borsa İstanbul Şekerleniyor " Başlıklı Yazısı, 05.07.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde Ugm Şirket Ortağı, Gümrük Müşaviri Sn. Kemal Yetik’in '' Yeni Yapılandırma Yasası Önceki Yasalara Göre Çok Daha Kapsamlı Olmuş ’’ Konulu Makalesi İle Yer Aldık.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Gümrük Birliği Güncellenmelidir " Başlıklı Yazısı, 12.07.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Gümrük Ve Ticaret Dünyası Dergisinin 109. Sayısı’ndaydık.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " İsviçre’de Yatırım Fırsatları" Başlıklı Yazısı, 26.07.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "rakamlar Doğru Okunmalı" Başlıklı Yazısı, 02.08.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde ''yatırım Teşvik Sisteminde Emy Sorunsalı '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "yalnız Kalan Kurum" Başlıklı Yazısı, 09.08.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "dış Ticaretin Arka Bahçesinde Neler Oluyor?" Başlıklı Yazısı, 16.08.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayınlandı.
- Ugm Sektörün İlk Kimya Laboratuvarını Kurdu
- ‘‘2023’e 2 Kala: Daha Yerli & Daha Milli & Daha Güçlü: Türk Savunma Sanayi’’
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "dış Ticaretin İhtiyacı Olan “aranan İnsan” Sorunu Çözülüyor" Başlıklı Yazısı, 06.09.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Timreport Dergisi'nin Eylül Sayısındayız
- Genel Müdürümüz Rıza Mehmet Korkmaz'ın " Son Dönemde Menşe Kaynaklı Cezalar" Başlıklı Yazısı, 10.09.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "tekstil Sektörü Yüzümüzü Güldürüyor" Başlıklı Yazısı, 13.09.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "otomotiv Tedarik Sanayi Yüzde 31 Büyüdü" Başlıklı Yazısı, 20.09.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Dünya Gazete'sinde 30.09.2021 Tarihinde "ünsped Gümrük Müşavirliği Sektörü Kitaplarla Bilgilendiriyor" Başlığı İle Haber De Yer Aldık.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "ihracatımızın Yüzde 1’ini Karşılayan Üretim Üssü" Başlıklı Yazısı, 04.10.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Buyernetwork Satınalma Dergisi'nde ''gümrük Tarifesinin Belirlenmesinde Fiziksel Ve Kimyasal Analizlerin Önemi '' Konulu Makalemiz İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "dış Ticaret İçin Ders Zili Çaldı" Başlıklı Yazısı, 11.10.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Para Ve Yatırımlar Yönünü Arıyor" Başlıklı Yazısı, 18.10.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Çelik Sanayi De Dijitalleşmeyi Planlayanlar Kazanıyor" Başlıklı Yazısı, 08.11.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- ''tedarik Zincirinde Lojistik Koridorlar''
- ’lojistik Sektörü, Konteyner Krizinden Ders Çıkarmalı’’
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın " Ekonomik Sıkıntıdan Çıkış Yolu" Başlıklı Yazısı, 15.11.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- ’ticareti Kolaylaştırmak Ne Kadar Kolay?'
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "sürdürülebilir Büyüme İçin Müşteri Memnuniyeti Şart" Başlıklı Yazısı, 22.11.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Genel Müdür Yardımcımız Faruk Şen'in " Yeni Menşe Affı Ve Daha Önce Uzlaşılan, Yeniden Yapılandırılan Alacakların Durumu" Başlıklı Yazısı, 22.11.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Remzi Akçin, Dünya Gazetesi'nde Anılarını Paylaştı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "yazması, Söylemesi Ve Uygulaması Zor Bir Kavram: “sürdürülebilirlik”" Başlıklı Yazısı, 06.12.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "birlikten Doğan Üretim Gücü”" Başlıklı Yazısı, 20.12.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "plastik Sektörü De S.o.s Veriyor”" Başlıklı Yazısı, 13.12.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "2,5 Milyar Dolarlık İhracat " Başlıklı Yazısı, 27.12.2021 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "dünyaya Kafa Tutan “çılgın Türk” " Başlıklı Yazısı, 03.01.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "hiçbir Başarı Tesadüf Değildir " Başlıklı Yazısı, 10.01.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı.
- Satınalma Dergi'sinde İthalat Grup Müdürümüz Sedat Kocabıyık ' In ''ticarette Dijital Dönüşüm'' Konulu Makalesi İle Yer Aldık
- Satınalma Dergi'sinde Mevzuat Uzmanlarımız Serkan Karaca & Arif Şahin Yalçı 'nın '' Serbest Bölgelerde İstihdam Desteği Kapsamında İhraç Kayıtlı Satışın Değerlendirilmesi '' Konulu Makalesi İle Yer Aldık
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "dünyanın Geleceğini Doğa Dostu Sistemler Kurtaracak " Başlıklı Yazısı, 24.01.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın "alman Üretim Devi Türkiye’deki Yatırımlarını Büyütüyor " Başlıklı Yazısı, 31.01.2022 Tarihinde Dünya Gazetesi'nde Yayımlandı
- Bugün Dünya Gazetesi'nde Yer Aldık.
- Şirket Danışmanımız Sami Altınkaya'nın Aluminyumu Sistem Olarak Satmayı Hedefleyen Bir Anlayış Başlıklı Yazısı 07.02.2022 Tarihinde Dünya Gazetesinde Yayımlandı
- Vatandaşın Özürü Kabahatinden Büyük Olabilir Mi?
- Küreselleşme Üzerine Soru-cevap…
- Bilgi Toplumu, Yapay Zekâ Ve Teknolojik İşsizlik…
- İhracatın Yükselen Ve Yenilenen Yüzü: E-ihracat
- Bir Eşyanın İthalatçıya Teslimi Nasıl Sağlanır?
- Küreselleşmenin Geleceği Ve Dünya Ticareti
- Minivan Exspress Taşımacılık: Termini Olan Yüklemelerde En Önemli Tercih
- Zeytinyağının Savaşçı Ruhu Ve Mucizevi Gücü: Polifenoller…
- Küreselleşme İle Koruma Arasında Kalan Türkiye
- Dünya Ekonomisinde 2024 Yılı Beklentileri…
- Ekonomide 2024 Yılı Beklentileri…
- Psikolojik Dayanıklılık…
- Küresel Tedarik Zincirleri Zorlu Bir Dönemeçte
- Balı Sadece Arılar Mı Yapar?
- Bir Eşyanın İthali Nasıl Yapılır?
- Türkiye Cumhuriyeti Kadınları Birlik Olacak…
- Değişim Cesareti...
- Nasıl Gümrük Müşavir Yardımcısı Oldum?
- Küresel Ticareti Etkileyen Yeni Gelişmeler…
- Dijitalleşen Dünyada Gümrüklerde Yeni Paradigma…
- Gümrüğün 100’üncü Yılı…
- Tek Pencere…
- Gümrük Ve Dış Ticarette Beklentiler…
- Satın Alma Ve Tedarik Yönetimi…
- Türkiye’de Kambiyo Mevzuatı…
- Yabancı Para Birimleri Üzerinden Yapılan İşlemler…
- Ticarette Dijitalleşme Ve Akreditif…
- Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasının Hedefi: Karbon Kaçağı Yaratan Girdiler…
- Sınırda Karbon Düzenlemesi Yürürlükte…
- Kaçakçılıkla Mücadelede 100 Yıl…
- Gümrükte Dijital Dönüşüm…
- Gümrük Uygulamalarında Atılan Büyük Dijital Adımlar…
- Takim Oyunu…
- Çimentonun Vazgeçilmezi Süper Akışkan Katkılar
- Kişisel Veri Yönetiminde "güven Ve Sorumluluk" Göstergesi…
- Gümrük Mevzuatında Doğal Afetler…
- Modern Dünyada Yönetilemeyen Zaman
- Afet Lojistiğinin Önemi
- Öğrenme Süreci: Pomodoro Tekniği Ve Ötesi
- Mevzuat Açısından 2022 Ve Sonrası…
- Kaotik Bir Yıl: 2022
- 2023 Yılına Girilirken Dünyada Ve Türkiye’de Dış Ticaretin Gündemi
- Dünya Ekonomisi Stagflasyon Ya Da Resesyona Mı Koşuyor?
- Stagflasyon Yaşanırken Lojistik Sektöründe İşler Nasıl Yürütülecek?
- Dış Ticarette Gıda Arz Güvenliği Politikası
- Bilge Sisteminde Bulunmayan Beyanlar
- Resesyonun Türkiye’ye Olası Etkileri…
- Tarife Cetvelinde Yapılan Kolaylaştırmalar
- Gümrük Tarifesinde Karbon Ayak İzleri
- Ukrayna-türkiye Savaşı Ve Türkiye Ekonomisi…
- Savaş Ve Gıda Güvenliği…
- Rusya-ukrayna Savaşı, Yeni Bir Enerji Krizini Tetikler Mi?
- Endüstri 4.0’ın Lojistik Ve Gümrük İşlemlerine Yansımaları…
- Savaşın Taşımacılığa Etkileri…
- Savaşın Gıdasal Dönüşüme Etkileri: Böcekler…
- Özel Bir Uzmanlık Alanı: Gümrük Müşavirliği
- Metaverse De Bizi Görecek Mi ?
- Gümrük Müşavirliği Ve Meslekleki Örgütlenme
- Tarife Mühendisliği
- Serbest Bölgeler De İstihdam Desteği Kapsamında İhraç Kayıtlı Satışın Değerlendirilmesi
- Varış Öncesi Gümrük İşlemleri
- Doğal Felaketler Karşısında Uluslararası Gümrük Uygulamaları
- Elektronik Tasfiye
- İthalat Rejim Kararı Eki Listeler Ve Liste Dipnotları
- Çağdaş Bir Düzenleme: Bağlayıcı Tarife Bilgisi
- Askıya Alma Düzenlemeleri
- Brexit Ve Türkiye-bk Serbest Ticaret Anlaşması
- Coğrafya Kaderdir
- Yeni Gümrük Anlayışı
- Konteyner Sorunu
- Yüzde On Navlun Yüzde Üç Sigorta
- Adı Olmayan Kesinti: Kültür Fonu
- Yeni Yılda Eşyanın Menşeine Bakış
- Uzak Doğu Bölgesel Serbest Ticaret Anlaşması
- Yeni İthalat Rejim Kararı
- Taahhütname Gerekli Mi?
- Süpermen İnsan Mıdır?
- Teminat
- Pandemi Sonrası Dış Ticaret Eğilimleri
- Antrepolarda Götürü Teminat
- İlave Gümrük Vergileri – Kaçakçılık Riski İkilemi
- İzinli Gönderici Düzenlenmesi
- Gümrük Uygulamalarında Covıd-19 Sonrası Yapılan Değişiklikler
- Doğal Gaz Türkiye'ye Nasıl Gelir?
- Gümrüklerde Yakıt Ve Kumanya İşlemleri
- Eşyanın Geçici Depolanması
- Finansal Kiralama
- Kambiyo Mevzuatı Ve Gümrük İşlemleri İlişkisi
- Ürün Menşeinin Belirlenmesinde Üçgen Trafik
- Sınır Ticareti
- Emy Uygulamaları
- Pamk Sistemi
- Ürün Güvenliği Denetiminde Muafiyet Ve İstisnalar
- Kota Yönetim Sistemi
- Cmr Konvansiyonu
- “credıt Note” Uygulaması
- Kkdf Ve Vade Farkı Kredi Faizi Uygulamaları
- Transfer Fiyatlandırması
- Gümrüklerde Lisans Ve Royalti Düzenlemeleri
- Tır Konvansiyonu
- Tedarikçi Beyanı
- Fikri Ve Sınai Mülkiyet Hakların Korunmasına İlişkin Gümrük Düzenlemeleri
- Antrepoda Eşya Devri
- Gümrük Mevzuatında Yazılı Bilgi Talebi
- Konteyner İşlemleri
- İhracatta Mavi Hat Uygulaması
- Liman Masraflarının Gümrük Kıymetine Etkisi
- Tarife Kontenjanı Sistemi
- Varış Öncesi Gümrük İşlemleri
- İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatı
- Akaryakıtta Ötv Uygulamaları
- Antrepo Türleri Ve İşleticilerin Gümrük Mevzuatı Yönünden Sorumlulukları
- Hariçte İşleme Rejiminde Taahhüt Kapatma
- Dahilde İşleme Rejiminde Belge Alımı
- Özet Beyan İşlemleri
- Sivil Hava Taşımacılığına İlişkin Montreal Konvansiyonu
- Kurye İşlemleri Ve Elçilik Takrirleri
- Hızlı Kargo İşlemleri
- Konsinye İhracat
- Küşat Hakkı
- İstisnai Kıymet Beyanı
- E-ticaretin Gümrük İdarelerine Etkisi
- Cıtes Konvansiyonu
- Gözetim Uygulamaları
- İhtisas Gümrüğü Uygulaması
- Cotıf Konvansiyonu
- Hariçte İşleme Rejiminde Taahhüt Kapatma
- Dış Ticaret Uygulamalarında Devlet Yardımları
- Geri Kazanım Katılım Payı
- Kullanılmış Veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatı
- Son Dönem İlave Gümrük Vergisi (igv) Kararları
- Eximbank Desteklerinde Son Durum
- Brüksel Kuralları Ve Konteyner İle Deniz Taşımacılığı
- Yys Ve Oks Avantajlar Dezavantajlar
- Dahilde İşleme Rejiminde Taahhüt Kapatma
- Transit Ticaret Ve Yeniden İhracat
- Yazılım İhracatı Nasıl Yapılır?
- Menşe Saptırması
- Geri Gelen Eşya
- Gemi Kontrolleri
- Elleçleme İşlemlerine İlişkin Düzenlemeler
- Gemilere Verilen Akaryakıtlarda Damga Vergisi
- İthalatta Yerinde Gümrükleme Nedir?
- Gümrük Ve Dış Ticaret Açısından Covıd-19 Tedbirleri
- Bitcoin Lojistik Sektörünü Sonsuza Kadar Değiştirebilir Mi?
- Banka Ödeme Yükümlülüğü (böy) / Bank Payment Oblıgatıon (bpo)
- Koronavirüs (covıd-19) İle İlgili Taşımacılık Ve Dış Ticaret Alanında Alınan Önlemler
- İgv, Emy Cezaları İle İlgili Yargıdaki Flaş Gelişmeler
- Diib, Ytb Ve Hibe Kredi Uygulamaları
- İncoterms Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Gümrükleme
- Yatırım Teşvik Belgesi
- Yys Belgesi Nasıl Alınır?
- Oksb Belge Alımı Hakkında
- İhracat Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- İhtisas Gümrüğü Nedir? Önemi Nelerdir?
- Gümrük Müşavirliği Nedir?
- Blockchain
- Güney Kore Menşe Beyanları Yeniden Değerlendirilecek
- Dijital Hizmet Vergisi Nereden Çıktı ?
- Incoterms 2020 (uluslararası Teslim Şekilleri 2020 Versiyonu)
- Kuruluşunun Birinci Yılında Ticaret Bakanlığı