Blog

Türkiye'yi Avrupa'ya Bağlayacak Ticaret Anlaşması İmzalandı
Türkiye'yi Avrupa'ya Bağlayacak Ticaret Anlaşması İmzalandı

Türkiye ve Akdeniz'i Kuzey Avrupa ile buluşturacak uzlaşı belgesi geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da imzalandı. Türkiye pazarı açısından oldukça önemli bir atılım olan bu belge sayesinde, Türkiye ile Akdeniz’de taşımacılık ve lojistik alanında faaliyet gösteren uluslararası taşımacılık operatörleri DFDS ve VIIA ile Fransa'nın Sète ve Calais limanları arasında bir bağlantı kuruldu.

Türkiye ile Kuzey Avrupa Arasında Kesintisiz Taşımacılık

Dört iş ortağının imzaladığı bu anlaşma sayesinde Türkiye, Avrupa Birliği ve İngiltere ile ticaretin akışını ve güvenilirliğini artırmayı hedefliyor. Bu amaçtan hareketle, dünyanın önde gelen denizyolu taşımacılığı ve lojistik şirketi olan DFDS, demiryolu taşımacılık şirketi VIIA ve Fransa'nın sırasıyla Avrupa ve İngiltere'ye açılan geçitleri olan intermodal taşımacılık limanları Sète ve Calais arasında operasyonel bir iş birliği gerçekleştirilecek.

Anlaşma kapsamındaki iş birliği sayesinde, Avrupa pazarlarına ihracat yapan Türk şirketleri ve taşıyıcılarına da Akdeniz ve Kuzey Avrupa'da verimli ve hızlı bir lojistik çözümü sunuluyor. Anlaşmayla belirlenen seferler, malların DFDS'nin Yalova- Sète ve İzmir- Sète seferleriyle Sète limanına, oradan da VIIA'nın sağladığı demiryolu bağlantısıyla Calais limanına ve DFDS tarafından İngiltere'nin Tilbury limanına taşınmasını içeriyor.

İyileştirilmiş Taşımacılık Süreçleri

Fransa'daki tren seferleri ve Manş Denizi kalkışlı RoRo seferleri sayesinde Türkiye'den İngiltere'ye olan taşımacılık faaliyetlerinin performansı artarken,gümrük beyannamelerinin erken verilmesi, akıllı sınır geçişini ve dolayısıyla sınır geçişlerindeki prosedürlerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlıyor. Bir diğer taraftan demiryolu ağları Avrupa'nın güneyini ve kuzeyini verimli bir biçimde birbirine bağlayarak, ulaşım süreçlerinde karbon salımının azaltılmasına katkı sağlıyor. Konuya dair dört firmanın yetkililerinden olan DFDS Başkan Yardımcısı ve DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann: “Sürekli olarak müşterilerimize ekstra değer sağlamanın ve onlara daha hızlı ve daha iyi hizmet vermenin yollarını arıyoruz. Avrupa'nın önde gelen limanları olan Calais ve Sète limanlarının yanı sıra Avrupa'nın lider demiryolu operatörlerinden VIIA ile iş birliği içinde düşük karbon emisyonlu taşımacılık hizmetleriyle doğrudan, hızlı ve verimli erişim sunarak Türkiye'deki şirketlerin Avrupa ülkeleriyle iş yapmasını kolaylaştırıyoruz. Akdeniz'deki benzersiz rotalarımızdan yararlanarak Kuzey Avrupa pazarlarındaki fırsatlar konusunda müşterilerimize yardımcı olmaya devam ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

İmzalanan bu belge sayesinde Türkiye’nin hem Akdeniz ülkeleriyle hem de İngiltere üzerinden Kuzey Avrupa ile olan lojistik networkünün de oldukça gelişme kaydedeceği düşünülüyor.

 

Diğer İçerikler