Blog

Türkiye COST Katılımında Başarılı Sonuçlar Elde Etti
Türkiye COST Katılımında Başarılı Sonuçlar Elde Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, European Cooperation in Science and Technology (COST) tarafından yayınlanan Avrupa ülkelerinin bilimsel araştırmalara ve teknolojiye katılım oranı istatistiklerinde Türkiye ilk üçte yer aldı. Yapılan açıklamada Türkiye aksiyonların %99’na katılarak COST' a en fazla katılım sağlayan ülkelerden biri oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, uluslararası alanda elde edilen başarıların önemine işaret ederek; “Bu başarılar Türkiye’nin doğru yolda ilerlediğinin bir göstergesi. Tam bağımsız Türkiye yolunda araştırma ve geliştirme ekosistemimizle dünya sahnesinde ön sıralarda olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Yine bu başarının ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da “Türkiye COST ağlarındaki etkinliğini sürdürerek bilim ve teknolojideki öncü ülkelerden biri olmaya devam edecek. Türkiye Yüzyıl’ında başarılarımızla iz bırakmaya devam edeceğiz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Genç Katılımcı Oranında Türkiye Birinci Sırada

COST tarafından sunulan verilerde genç araştırmacılar arasında en fazla katılımın Türkiye’den olduğu görülmüştür. Bu kapsamda 3 bin 84 çalışma grubuyla dikkat çeken Türkiye, COST ağ faaliyetlerine 1113 bireysel katılımla bu alanda en başarılı beşinci ülke oldu. Ayrıca Türkiye 2022 yılında aktarılan bütçe bazında yaklaşık 1,5 milyon Euro ile COST üyesi 41 ülke arasında en çok bütçe aktarılan dördüncü ülke oldu.

COST nedir?

COST, üyesi olan ülke araştırmacılarının "COST Aksiyonu" adı verilen uluslararası bilim ve teknoloji platformlarına dahil edilmeleri amacıyla hareket eden bir kuruluştur. COST, sunduğu ağ destekleri sayesinde bilim insanlarının uluslararası proje gruplarına erişimlerine ciddi katkılar sağlamaktadır.

2022 yılı Türkiye COST Genel Katılım istatistikleri için tıklayınız.

2022 yılı Türkiye Yönetim Komitesi Atama İstatistikleri İçin tıklayınız.
 

İlgili haber için tıklayınız.

Diğer İçerikler