Amacı

Şirketin muhasebe sisteminin, finansal bilgilerin denetimi ile kamuya, hissedarlara, devlet kuruşlarına ve gerektiğinde sermaye piyasalarina dogru ve güvenilir finansal raporlarin zamaninda hazirlanarak açiklanmasinin ve iç kontrol sisteminin isleyisinin ve etkinliginin gözetimini saglamaktir.

Komite Yapısı ve Üyelik

Şirket Yönetim Kurulu üyelerini toplam sayısı ile bağımsız üye sayısı sınırlı olduğundan Denetim Komitesi 1 (bir) bağımsız Yönetim Kurulu üyesi ile 1 (bir) Sirket Yönetim Kurulu üyesinden olusturulur.

Komitelerin üyeleri, İç Yönetmeliğin Yönetim Kurulunca onayını müteakip Yönetim Kurulunca seçilecek ve Yönetim Kurulu kararını müteakip faaliyetine başlayacaktır.

Denetim Komitesinin Görev Yetki ve Sorumlulukları

  1. Bağımsız denetçilerin atanması ve maddi menfaatleri ile ilgili tavsiyeler verir, bağımsızlıklarının güvencesini sağlar ve işlerini denetler.
  2. Bağımsız denetçilerden denetim dışı alınacak hizmetlerle ilgili kuralları saptar ve uygulamaların doğruluğunu denetler.
  3. Bağımsız denetçilerin, şirketin mali tabloları ve pekiştirilmiş mali tablolarının denetimine nezaret eder.
  4. Şirketin finansal durumunu, nakit durumunu ve yükümlülüklerini düzenli olarak denetler.
  5. Mali tabloların hazırlamasında kullanılan muhasebe politikalarını, ana şirketin yıllık mali tablolarını, pekistirilmis yillik, alti aylik ve üç aylık mali tablolarını, Yönetim Kurulunun bilgisine sunulmak üzere inceler. .
  6. Iç denetim departmaninin yardimiyla iç kontrol ve risk yönetimi prosedürlerinin yerine getirilmesine ve etkin bir sekilde uygulanmasina nezaret eder.
  7. Finansal bilgi hazirlama prosedürlerine nezaret eder.
  8. Kamuya açiklanacak olan bilgileri denetler. Iç ve dis denetçilerin yillik çalisma programlarini denetler. .
  9. Tamamlanmis denetimlerden periyodik olarak bilgi alir ve yillik iç kontrol raporlarini ve diger raporlari inceler (bagimsiz denetçiler, yillik raporlar vb.)
  10. Uygun muhasebe politikalarinin ve yöntemlerinin seçimini gözden geçirir.
  11. Sirketin türev araçlarinin (enstrümanlarinin) kullanmasiyla ilgili politikalarini inceler.
  12. Yönetim Kurulu tarafindan talep edilmesi halinde sirketin gerçeklestirmeyi düsündügü önemli islemleri inceler.
  13. Yillik önemli hukuki davalari inceler.
  14. Finansman ve muhasebe yöneticilerinin uymakla yükümlü oldugu etik kodlarina uyumu denetler.
  15. Yönetim Kuruluna, çalisanlarin, pay sahiplerinin ve digerlerinin hesap verebilirlik, iç kontrol veya denetim konularindaki sikayet ve endiseleri için bir prosedür gelistirilmesini önerir.
  16. Sirket tarafindan ayrilan yedek akçelerinin muhasebe kayit islemlerini denetler.

Komitenin Toplantilari, Çalismasi ve Raporlama

Komite, pekistirilmis yillik ve üç aylik mali tablolari incelemek için yilda en az dört kez toplanir. Denetim komitesi, görevlerini yerine getirmesine yardimci olmasi için gerekirse Yönetim Kurulu baskani, CEO ve diger üst düzey yöneticiler ile toplanti düzenleyebilir. Komite, üst yönetim katilmadan iç denetimciler, bagimsiz denetçiler/ mali müsavirler ile toplantilar düzenler, çalismalarini denetler. Komitenin görevlerini yerine getirmesi için önemli oldugu takdirde komite, Yönetim Kurulundan disaridan danismanlik hizmeti alinmasi konusunda kaynak talep edebilir. Komite Yönetim Kurulu üyelerine, faaliyetleri ile ilgili yazili rapor sunar.