BİZDEN HABERLER

Aydınlatma Buluşmalarımızda "Robotlar İşimizi Elimizden Alabilirler mi? Bilimkurgu Dünyasından Günümüz Gerçekliğine Bir Bakış" Temasına Dikkat Çektik
Aydınlatma Buluşmalarımızda "Robotlar İşimizi Elimizden Alabilirler mi? Bilimkurgu Dünyasından Günümüz Gerçekliğine Bir Bakış" Temasına Dikkat Çektik

28  Haziran 2017 tarihinde  Çalışan İletişimi ve İşyeri Mutluluğu Komitesi, Aydınlatma Buluşmaları kapsamında  "Robotlar İşimizi Elimizden Alabilirler mi? Bilimkurgu Dünyasından Günümüz Gerçekliğine Bir Bakış" konusunu,  Kemerburgaz Üniversitesi İ.İ.B. Fakültesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü’nden Prof. Dr. Haluk LEVENT ile işledi. 

Bilimkurgu filmlerine sahne olan konuların günümüz dünyasında tek tek gerçekleştiğine değinen Sayın LEVENT, 4. Sanayi Devrimi’nin bu süreci hızlandırdığını vurgulamışlardır. 4. Sanayi Devrimi’nin en önemli unsurunun yüksek hacimli veri yaratımı olduğunu, aynı zamanda bu yüksek hacimli veri yaratımının da pek çok sıkıntılı durumu beraberinde getirdiğini belirtmişlerdir. İnsanlığın bütünsel gelişimi açısından büyük bir sıçrama yaşattığını da dile getirerek konuyu farklı bir bakış açısıyla değerlendirmişlerdir.


İnternetin hayatımıza girmesiyle pek çok farklı objelerin kendi arasında internete bağlandığını ve bağlanmanın ötesinde kolektif aksiyon gösterdiğini belirten Sayın LEVENT, üretim sürecinin bütünsel olarak değiştiği bir dönemi yaşadığımızı ve bu değişim ile birlikte canlı emeğin yerini yavaş yavaş sibernetik sistemlerin aldığını; bu sürecin toplumsal çalkantılara sebep olduğunu da dile getirmişlerdir.

Sibernetik Sistemlerin yaşantımızda biyolojik ve yapay olmak üzere iki farklı tür olarak karşımıza çıktığını, bu sistemlerin insan dahil biyolojik varlıkların da bir parçası olduğu ile sözlerine devam eden Sayın LEVENT, beşeri kapasitenin sınırsız ölçüde yükseldiğini belirtmişlerdir. Aynı zamanda sibernetiğin, otokontrol, oto bakım ve bilgi aktarımı üzerine yoğunlaşan yönetim sanatı olduğunu; karar alma sürecinin de içinde barındırdığına dikkat çekmişlerdir. Ancak karar alma sürecinde çok sayıda otomasyon, az sayıda insan olacağına vurgu yapılmış olup bu durumun çok fazla iş kaybına yol açacağına değinmişlerdir.


Sibernetik üretimin hızlı iş kayıplarına yol açacağına, bu sistemin yaratacağı olumsuz durumları engellemek için de neler yapabileceğimiz hakkında örnekler vererek  sunumlarını tamamlamışlardır. Seminer sonunda Prof. Dr. Sayın Haluk LEVENT’e İthalat Müşteri Temsilcimiz aynı zamanda Çalışan İletişimi ve İşyeri Mutluluğu Komitesi Başkanı  Sayın Yusuf DEĞER ve İnsan Kaynakları Personelimiz Sayın Aslı SÖĞÜT tarafından plaketleri takdim edilmiştir.

Diğer İçerikler

İSTANBUL MERKEZ OFİS

Mahmutbey Mahallesi 2655 Sokak No:1-3-21 Bağcılar, İstanbul Fax: (0212) 410 23 00